El barret d'en Puntes

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

En Pere Puntes, fabricant de balancins i veí de Barcelona, li agradava molt portar barret. Un bon dia passejant per les rambles es va aturar a mirar un aparador d'un barretaire de molt prestigi de la ciutat. Va quedar embadalit de veure aquell gran assortit de barrets.
-Entra Puntes!, que aquest gust encara te'l pots donar. va pensar. Un cop dintre de l'establiment, tants li van ensenyar que no sabia quin triar, i fixant-se en un de molt colorit i extremat que tenien apartat.
El dependent li va dir que aquell capell el tenien apartat perque havia sigut un encarrec que els hi havia fet i no li havien pasat a buscar, pero que si l'interesava ja li podien vendre. En Puntes no li va costar gaire de pensar-ho i el va comprar.
Amb el barret posat i molt content rambla avall s'en va anar, anava distret mirant per aquí i per allà, pero s'en va adonar que se li creuava gent per devant i per derrere donant-li certes empentes fent-lo anar d'aquí cap allà.
-Caram, sembla que vagi marejat, no se que pasa, no hi ha tanta gent per la rambla per sentir tantes batzegades.
De sobte va quedar estorat, una mà es va notar a la butxaca de l'abric, molt es va sofocar, va pensar: - Ja esta, ja m'han robat. Pero al anar-ho a mirar va treure de la butxaca dos carteres que no eren seves i a l'altre butxaca tres rellotges hi portava. Molt sofocat va pensar que ho havia d'anar a declarar. Va anar a la comisaria per justificar que ell no era responsable dels fets i que no hi tenia res a veure, la policia li va dir que tot era culpa del barret i que se'l tregues ja que els carteristes l'havien fet servir per incubrir els seus delictes i el van confondre amb un de la seva banda.
En Puntes cap a casa s'en va anar molt capficat, no deixant de pasar primer pel barretaire i pensant que un sense fer-hi res de vegades pot quedar ben fotut.

Maria Pilar (Valeria)



Comentaris

  • com ja et vaig dir...[Ofensiu]
    Capdelin | 19-10-2005 | Valoració: 10

    em sembla... aquests relats amb olor de farigola em recorden, no sé, aquelles dites i historietes i contes de la Catalunya popular... s'haurien d'enquadernar i guardar-los com tresors...
    una abraçada!

    PD.m'has deixat tocat i enfonsat amb els teus dibuixos i auques... quina professional!
    es nota que n'has fet molts i que t'agrada...
    si juntes relats i dibuixos teus, perfecte!!! només cal una editorial !
    moltes gràcies, me'ls aniré mirant de tant en tant... ets una gran artista!!!

  • Valeria[Ofensiu]
    Leela | 10-10-2005

    et diré així perquè vec que t'agrada aquest nom.
    Primer de tot moltíssimes gràcies pel teu comentari.. la teva biografia si que m'ha impressionat (per cert, hi hauria alguna manera de poder veure les teves auques?).
    Estic amb tu amb què més val fer riure que plorar.
    El teu relat m'ha encantat... sobretot pel que dius al final que de vegades sense fer-hi res un de vegades pot quedar ben fotut.
    M'ha agradat també el dels dos tartamuts! M'has fet somriure i avui en dia això té molt valor.

    Una abraçada ben forta!

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

314623 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com