El banc

Un relat de: gustav
Arraulit en el seu amagatall esperava el moment propici. Des d’aquell racó privilegiat vigilava el banc amb ull expert. De l’observació depenia en gran mesura el seu èxit. Malgrat els dies que havia dedicat a aquesta tasca, tan necessària com feixuga, no acabava de trobar l’hora de dur a terme el seu propòsit. Calia estudiar amb cura i de forma meticulosa tots els moviments. Qualsevol pas en fals podia significar el fracàs.
Per fi, després de l’estudi exhaustiu de la situació, havia arribat el dia. La motxilla, carregada amb tots els estris necessaris, li esquellejava a l’esquena i el cor, pel seu compte, bategava de forma sincopada. Pròxim el moment, mans tremoloses i front perlat, no deixava d’imaginar els nefastos resultats d’una missió fallida. Tanmateix, no hi havia temps per indecisions i una barreja de determinació i respecte l’envaïen.
De mica en mica, tal com havia calculat, el banc es va anar buidant. Era l’hora. Amb les mans burxant a la motxilla s’aproximà a l’objectiu. Mentrestant, la vigilant, aliena a tot plegat, distreta, gaudia d’una pausa per dinar. Llavors, sigil•lós i decidit, brandant el ganivet amb mà experta, s’apropà, s’assegué al banc i, amb veu tremolosa, li oferí un tall de truita de patates.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de gustav

gustav

60 Relats

90 Comentaris

36804 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
M'agrada escriure. Escric sense pretensions i sempre que puc, quan no puc (qüestió d'obligacions quotidianes), me n'adono que ho enyoro massa.

jsimon24@xtec.cat