El Balanci

Un relat de: Naiade

EL BALANCI


Tot just clarejava, quan desprès d'una nit de somnis frustrants i turbulents, restava asseguda al balanci ja vell i atrotinat que portava quatre generacions a casa. Allà hi havia l'esperit de l'avia Quimeta, la besàvia Josepa que es qui l'havia regalat a la Quimeta, però ella també n'havia gaudit força. Desprès d'elles, la tieta Eulàlia havia deixat moltes estones allà, posant en ordre els seus pensaments i la seva díscola vida.
La mare sols n'havia esgarrapat unes poques estones, quan s'havia casat amb el pare i la tieta Eulàlia ja no vivia a casa. La mare, com a dona de l'hereu, tenia dret a l'habitació principal, on havien nascut tots els hereus. I tot decorant l'habitació, havia salvat del oblit el vell balanci que restava inert i ple de teranyines a les golfes.
El va netejar i adobar, i allà vaig començar a estimar-li-ho, m'entres m'hi gronxava, dintre el ventre de la mare.
Aquell vell balanci, havia estat el confessionari mut de totes aquelles dones, jo allà asseguda , inquieta per els meus pensaments, trobava el caliu i la comprensió que mai havia tingut. Era com si fos viu, m'entenia, amb reconfortava, amb tranquil·litzava, m'ajudava a obrir el meu cor i la meva ment i aconseguia desprès de molta estona, fer-me entendre que sols quan es posaven d'acord, tenia pau dins meu. El problema era que rara vegada estaven d'acord .
Durant la meva vida, havia estat l'únic a qui l'hi havia confiat sempre els meus problemes, las meves penes, les meves alegries . I tantes i tantes vegades les meves lluites internes que tenia el meu cor que es deixava endur per il·lusions i camins tortuosos i el de la meva ment, sempre tant recta seriós i potser aixafa guitarres.
De vegades pensava, que allà asseguda podia posar-me en contacte amb les quatre dones que havien marcat la seva vida i potser aquella saviesa l'hi venia d'això, d'haver escoltat tantes i tantes confessions inconfessables.



Comentaris

  • Tradició del balancí.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 30-06-2019 | Valoració: 10

    M'he atrevit a llegir-te el teu primer poema i m'ha agradat molt com ho descrius perquè en el balancí ho has viscut abans de nàixer, des del ventre de ta mare i vaja si ha tingut tradició el balancí que estava molt de temps en la casa dels teus avantpassats.
    Molt bo i amb molta qualitat, Naiade.
    Et felicite per aquest relat.
    (Tinc en compte que la paraula balanci... té accent en la "i") No passa res, però és així)
    Una abraçada... des de Manuel...
    Perla de vellut

  • Felicitats![Ofensiu]

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Avui només et felicito, més endavant ja et comentaré!
    - Joan -

  • Felicitats![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • m'agrada molt[Ofensiu]
    ANEROL | 09-07-2007 | Valoració: 9

    és agradable entrar en un món tan íntimament familiar

  • Benvinguda![Ofensiu]
    NinniN | 04-07-2006 | Valoració: 8

    M'ha agradat molt, i no et poso el 10, perquè podria sonar a "fraudulent"... jejeje.

    Només et vull demanar una cosa... que en facis una història, d'aquest relat. No voldria pensar que el podies deixar així, hi vull veure un final!

    Petons, i ànims a seguir omplint aquest racó de relats!

    NinniN

Valoració mitja: 9.25

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275497 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com