Congruència ideològica

Un relat de: A Bruch
A cada grup de nanos sempre hi havia el més gran o el més valent o el que tenia millors idees o l’amo de la pilota, que influïen decisivament, tenien arguments, a vegades contundents, i els utilitzaven, la resta n’acceptava el lideratge i les regles de joc, De tant en tant esclatava una revolució i canviava el panorama, sorgien nous líders i nous arguments, i nosaltres jugàvem el nostre paper i adaptàvem raons i adhesions.
El repetit procés d’adaptació de raons i adhesions, ha anat llimant i matisant els nostres perquès en benefici de facilitar la nostra acceptació, en casos extrems fins cercar i trobar el guru, el guia, que té totes les respostes, ja no hi hem ni de pensar!... Que fràgils!
Si tens massa perquès i línies vermelles pròpies et converteixes en una peça incòmoda. Ets una persona adulta capaç de triar, t’has de mullar, et diuen. S’exigeixen adhesions totals, absolutes, no s’hi val dubtar. El desacord comporta etiquetes: insolidari, ignorant, traïdor, venut, covard,...
Discursos i arguments, i un munt de línies vermelles, cap de nostra, justifiquen qualsevol cosa que reforci la marca i la bondat d’estar amb uns o altres. El mon reduït a bons i dolents: tots els insults, qualificatius i fins les accions més agressives i inhumanes són justificades, lícites i lloables, fins a fer barbaritats en nom de la congruència ideològica: el que compte és altre cop, i per sobre de tot, el bé comú.
Quina por la congruència ideològica
......
Desemmascarem les ideologies

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer