CINC MINUTS

Un relat de: Ness
Les tres de la tarda: La Bruna arriba a la cafeteria de l’estadi i pren el relleu d’en Marc que cobreix el torn del matí. La tarda passa de pressa i quan se n’adona ja són les deu del vespre. No hi ha massa gent avui tot i ser dia de partit.

En Joel entra a la cafeteria amb cara de pomes agres i es deixa caure al tamboret demanant una canya. Sap que li deixarà anar el mateix discurs de la setmana anterior: «— És que no hi ha dret. Arribo cinc minuts tard a dos entrenaments i ja està. Ja em fan la creu. Porto dos partits a la banqueta!»—. Ella li tornarà a fer la reflexió: —Però deus cobrar igualment encara que estiguis a la banqueta? El primer equip teniu aquest privilegi, oi?— I ell continuarà amb el seu relat victimista «—Sí, és clar. Però si no jugo no em podré promocionar. Quina merda!»—

La Bruna es mossega la llengua mentre acaba d’eixugar els gots que va enfilant amb paciència. N’està una mica tipa d’esportistes egocèntrics i consentits que no veuen més enllà del seu melic. — Vinga Joel, que són les dotze de la nit i hem d’anar per tancar.— Ell rondina: —«Dona, vols dir que ve de cinc minuts?» —.

La Bruna tanca la reixa de l’entrada i observa com en Joel marxa amb el seu cotxe esportiu d’alta gamma regalat pel concessionari mentre ella puja a la seva Vespa, heretada del pare, i se’n va cap a casa.

A les sis del matí sona el despertador sense excuses. Cruixida, cansada, però a les set ja és a la pista per millorar les sortides i esgarrapar aquelles dues dècimes que li donaran la possibilitat d’entrar a les competicions europees. Plega a les dotze per fer el servei de menjadors de l’escola, i guanyar-se un sobresou, i corre de nou cap a l’estadi. Avui és el gran dia del qual dependrà la seva beca esportiva i un futur subvencionat. Aparca la Vespa, travessa el carrer per enfilar les escales de l’estadi i … Paf!

Crits, una ambulància, la policia i un cotxe esportiu amb la porta oberta… Hi ha moments a la vida que sí que depenen de cinc minuts.

Comentaris

  • Bona nit, Ness. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 06-01-2022

    Hola, crec que t'ha passat per alt l'últim poema meu. No sé què et passarà.
    Bé, ja me'n diràs coses. El títol és: "Ets l'ocell de bosc".
    Gràcies per ser una bona amiga virtual.
    Salutacions i bona nit.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Moments a la vida[Ofensiu]
    Marnusa | 13-12-2021

    M'ha agradat molt llegir aquest relat, quan ho feia, el seu ritme i algunes expressions, em recordaven a un comentarista esportiu. Tota la raó, la vida a vegades és així, t'esforces i lluites per un objectiu que està a tocar de dits i al final cinc minuts ho canvien tot...
    Gràcies per compartir.
    Salut,
    Marnusa

  • Bona vesprada Ness. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-12-2021

    Hola, espere que et vaja bé. Et comente que et recomane l'últim relat meu editat, quan pugues, naturalment. Que passes una bona nit.
    Salutacions i una abraçada.

  • Molt, molt mal sort[Ofensiu]
    Prou bé | 10-12-2021

    Esforç i esforç i, com acaba? Això molt mala sort en un bon relat!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • sí que ve de cinc minuts[Ofensiu]
    Atlantis | 08-12-2021

    Mala sort desprès d'entrenar i treballar tot el dia..Sí que ve de cinc minuts,,,

    Un relat ben explicat contraposant els jugadors d'elit als que s'ho han de treballar. .

  • Els esportistes [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-12-2021 | Valoració: 10


    Cinc minuts, passen volant. Realment unes situacions sobre els esportistes que són molt bones. Aquests van de cara a les competicions europees.
    M'ha agradat com ho has plantejat fins a acabar en cinc minuts.
    Abraçades.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Ness

Ness

82 Relats

400 Comentaris

36260 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
... Despullo l'ànima escrivint versos
des que tinc ús de raó.
I és que els versos estimen les paraules
però els poemes les fan grans!
...................................
ness3cat@gmail.com