Ciència-NO-ficció

Un relat de: Iona
Us explicaré el que ha passat a l’institut del poble.

Els alumnes de classe de segon d’ESO creuen que Paraguai és un forat negre i hi volen fer una expedició. Estan entusiasmats en ser els primers a fotografiar-lo.

Dirigits pel coordinador de ciències, requisen els cubells i les pales de l’escola de primària del costat, i gràcies a la impressora 3D de l’aula de tecnologia, els transformen en un vehicle espacial.

Són una classe poc estudiosa. Els alumnes no saben quina és la capital de Paraguai, han suspès l’assignatura de geografia. Això no obstant, la tutora creu que aquest viatge podria salvar el curs.

Tots estan molt excitats i contents. Se senten com Colom a punt de salpar cap a les Índies. Els pares també estan entusiasmats i signen els consentiments sense pensar-s’ho. Qualsevol cosa és bona per treure-se’ls de sobre durant uns dies. L’alcalde del poble els acomiada i els promet atorgar-los la medalla del mèrit quan tornin.

Al cap de dos dies es perd la connexió amb l’expedició. Mai més se’n sap res d’ells. L’alcalde s’estalvia la condecoració. I a l’institut, transformen l’aula de segon, en un rusc d’abelles gegant on produeixen mel per pagar els rebuts pendents de la impressora 3D.

Donat l’alt rendiment del rusc, us informem que si sabeu la capital de Paraguai, us enviaran mel gratis.

Comentaris

  • Tan equipats com anaven![Ofensiu]
    MariaM | 24-04-2021 | Valoració: 10

    He estat a Asunción i a part de Aiguazú i els paratges on es filmà la Missió, no hi ha massa cosa de interès. Sort que ara es podrà visitar el rusc i l'alcalde farà alguna altre inversió.
    M'ha agradat. S'heuram perdut dins el forat?
    MariaM

  • Imaginació, Total![Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 06-04-2021

    Un títol molt ocurrent per un relat ple d'imaginació. Felicitats,
    Salutacions,
    Neus

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

  • Que no falti![Ofensiu]
    Homo insciens | 06-04-2021

    Hahaha! M'has deixat descol·locada! Que la imaginació no falti mai!! Molt bo!

  • Humor negre.[Ofensiu]
    SrGarcia | 04-04-2021

    Una excel·lent mostra d'humor negre.
    Ja se sap, si l'Uruguai és un forat negre, s'hi pot anar, però no tornar. L'alcalde i la tutora em sembla que eren un parell d'espavilats; Hi havia alguna cosa entre ells?
    Jo, personalment, no sé quina és la capital ni del Paraguai, ni de l'Uruguai, ni de Madrid; espero que no em posin ruscos de mel a les orelles.

  • Buenos Aires[Ofensiu]
    kefas | 03-04-2021

    Mira, acabo de tornar del Paraguai perquè és el temps de collir la Passionària. D'haver llegit ahir aquest relat, te n'hauria enviat perquè si es regala el divendres sant, porta amb ella la fortuna. He vist els alumnes buscant la capital. Encara no l'han trobada. Ni la trobaran perquè la capital del Paraguai és Buenos Aires, la mateixa que la del Uruguai. Tothom qui té ruscs ho sap. Ja em diràs on haig de venir a buscar la mel.

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28655 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir