Buscant els braços de Morfeu

Un relat de: Iona
Aviat acabaria el termini de presentació dels relats i encara no tenia res que valgués la pena, així que vaig posar-me a navegar per internet per mirar si ensopegava amb alguna pàgina inspiradora.

Fent cerques, vaig trobar un article interessant on explicava les fases del son. Em va cridar l'atenció conèixer que dormim en cicles de noranta minuts i que si ens despertem just quan s'acaben, som capaços de recordar els que hem somniat.

Jo mai he recordat els somnis, però vaig pensar que si ho aconseguia, hauria descobert una font inesgotable d'idees per escriure.

I així va ser com em vaig organitzar. Amb llibreta i llapis a la tauleta de nit. Anar a dormir sempre cap a les onze de la nit i programar les alarmes del despertador perquè sonessin cada hora i mitja, just el moment clau per poder anotar quatre paraules clau del somni, i després continuar dormint.

Però res va anar com esperava, tot i que els que m'esteu llegint segurament ja ho sabíeu abans que us ho expliqués.

Era molt agosarat pensar que seria capaç d'adormir-me a l'hora planificada i que després de sonar el despertador, podria tornar a agafar el son fàcilment. Tanmateix, el que més em va trastornar, va ser, que els pocs cops que en què la planificació va funcionar, no vaig aconseguir recordar cap somni.

Potser el problema no era la meva incapacitat per recordar somnis. Senzillament, era una somiatruites que no sabia somiar de debò.

Comentaris

  • Missió impossible[Ofensiu]
    Laila | 25-02-2022

    Hola, Iona,
    Jo també voldria recordar amb més detall el que somio, però com n'arriben a ser de fugissers els somnis, de vegades proves d'escriure les paraules clau i al matí ja no saps com relacionar-les.
    Gràcies pels teus comentaris al meu relat Un mar de somnis, em tractes molt bé.
    Una abraçada,

    Layla (Anna)

  • Difícil[Ofensiu]
    Montseblanc | 22-02-2022

    Les coses no solen ser tan matemàtiques i exactes, i menys quan els implicats són el cervell i l'ànima (?). Pot passar que quan menys ho esperi, es desperti i recordi tot el somni, això sol passar cap a la matinada, poc abans de llevar-nos, al menys en el meu cas.

  • Divertit...[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 18-02-2022 | Valoració: 10

    M'agrada la ingenuïtat i la innocència del personatge. Un cercador de somnis que el què vol és això, només recordar el que ha somiat.
    Fins aviat,
    Neus

  • El que cal és dormir bé, crec[Ofensiu]
    Prou bé | 07-02-2022

    Somiar mentre dormim diuen que ho fem. A. I m'agrada recordar el somni perquè és com viure més, com en els records.
    El relat és un bon relat, imaginatiu i molt ben explicat.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • somiar[Ofensiu]
    Atlantis | 06-02-2022

    Diuen que tots somiem,el que passa és que alguns ens en recordem i d'altres no. Durant un temps tenia una llibreta i un bolígraf i només despertar-me escrivia què havia somiat. Dels somnis en pots treure contes fantàstics o surrealistes. Les vegades que he fet un dol (masses per mala sort)sempre somiava el mateix, amb petits canvis. Veia ell o ella vius passejant pel carrer o fent coses insospitades i sempre preguntava : però no t'havies mort? o pensava: clar no és veritat!, ho he somiat!!
    Jo pensava que era un somni recurrent a totes les persones que havien perdut algú estimat, però ho he preguntat i sembla que no. I vosaltres? Us ha passat?

    Bon tema.

  • Haddock[Ofensiu]
    kefas | 04-02-2022

    El teu relat em porta a la memòria una escena del capità Haddock (Melanogrammus aeglefinus) amb en Tintin. Aquest, abans d'anar a dormir, li pregunta si dorm amb la barba sota o sobre el llençol. La conseqüència és que el capità es passa tota la nit sense dormir intentant esbrinar-ho. Si s'adorm, no veurà on para la barba i si no s'adorm, tampoc, perquè la pregunta és "on està la barba mentre dorm?"

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

319 Comentaris

28173 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir