Bon dia, qui és l'últim?

Un relat de: Iona
Vaig darrere teu. I tant. No sé si l'estaven buscant o s'hi ha quedat de rebot. Se la veu molt guapa. L'embaràs li està provant. Ja fa bona panxa. No li veig rodona. Més aviat punxeguda. Diuen que és senyal que serà un nen. Es veu que la inflor dels peus la porta pel camí de l'amargura. Sí, ja li queda poc. Crec que en un parell de setmanes surt de comptes.

Pensava que no hi hauria cua, però tinc la nevera buida. Em quedo igualment. Ah! Fa uns dies la vaig veure amb el cotxet. La nena ja li té tres mesos. Sí, notícies fresques. M'han comentat que torna a estar en estat. Això de la quarantena, el seu home ni cas. Han anat per feina. Segur que busquen el nen. Sí, voldran la parelleta.

Tu deus ser l'última. Ai nena! Sí, i tant, el marit sol amb tanta dona a casa, no sé pas com ho suporta. L'altre dia la vaig trobar passejant amb les dues petites. La vaig felicitar. Torna a estar embarassada. A veure si la tercera és la bona, em va dir amb veu cansada. Volen un noi. Sí, els sogres collen. Que segueixi al capdavant del negoci familiar. Estan ben bé fets a l'antiga. No m'agradaria pas estar a la seva pell.

Ei! També n'estic al cas. Es veu que porta un nen. Sí, el metge els hi ha confirmat. Tothom els felicita. Alleujada, segur que està. Però fa dies que no la veig. He sentit dir que aquest últim mes ha de fer repòs.

Vas rere meu. Saps la notícia? Si, vaja. Diuen que el part es presentava complicat i al final no va anar bé. Que va perdre molta sang. Pobrissona, no se n'ha sortit. Estan desolats. Quin greu. Ja ho pots ben dir. Al final, tenen l'hereu tan esperat, però a quin preu. Ben bé la fortuna els ha arribat ben enverinada.

Comentaris

  • de cua a cua[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 17-03-2023

    Ohhh, m'ha agradat molt aquesta història a base de lliuraments durant la cua a la botiga.
    Però bufff el final, em posa d'una mala llet! Suposo que ja era la teva intenció, Iona.

  • Benvinguda....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 04-03-2023

    a quin preu? Quin relat més ben escrit. I per reflexionar sens dubte.

    Molt bé Iona per la teva facilitat que tens per escriure i transmetre fets tan reals, al menys antigament. "Espero"

    Salutacions.

    Rosa.

  • Bon dia..![Ofensiu]
    Prou bé | 04-03-2023

    Quan la fortuna esdevé desgràcia!
    Molt ben explicat !
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Ben trobat i ...[Ofensiu]
    llpages | 03-03-2023 | Valoració: 10

    millor escrit. La ridiculesa de tradicions que poden resultar fatals, com en el cas que ens ocupa. Encara hi ha gent que pensa així? Sempre n'hi haurà, com lectors de Iona, que ho fas molt bé!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28355 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir