APROFITO L’AVINENTESA PER SALUDAR ELS TOPOS DE MANOS LIMPIAS.

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
No sé si aquesta gent de Manos Limpias són gent important. Em sembla que ells es pensen que sí, però això la majoria de gent s’ho pensa i la gran majoria de la majoria només som un gran i efímer zero a l’esquerra. Però aquesta gent te tot el dret a creure’s important i a voler salvar el que considera la seva pàtria i a muntar-se una guerra en pla James Bond en la que ells estan al servei de Sa Graciosa Majestat i nosaltres els catalanistes som el Goldfinger, els soviètics o el Fantomas.

He de reconèixer que la seva tàctica em desconcerta una mica, cosa que tampoc no és estrany perquè jo no sóc expert en espies i em sembla que serviria per a tot menys per espiar ningú. No perquè no sigui tafaner de mena, que ho sóc, sinó perquè trobaria alguna cosa que em distrauria i perdria el fil del que havia anat a espiar. Però ells entenc que són espies professionals i si, en contra del que han fet els espies de tots els temps i els espais, proclamen als quatre vents que tenen topos – per què diem talps als topos, pobres talps? – entre les organitzacions més separatistes de Catalunya deu ser perquè apliquen una tècnica revolucionària inventada fa poc pel Pentegon o per qui sigui. Vist des de fora sembla cutre i propi de Mortadel.lo i Filemó, però que en sap el gat de fer culleres, que deia la meva àvia?

I bé el cas és que jo estic apuntat a uns quants llocs dels que ells espien i a més publico aquestes articles separatistes – que no separadors, espero – a diversos llocs. No me’n puc estar, al saber que m’acompanyen per tants llocs diferents, de fer-los arribar una salutació molt cordial per tot el temps que em dediquen. I agraïl’shi tota la paciència que tenen amb mi perquè espiant-me a mi es deuen avorrir com una ostra.

De tota manera, si em segueixen des de fa temps, veuran que també tinc amics espanyolistes amb els quals gasto fraternitat i bon humor. Fins ara no hem aconseguit quedar per fer un arròs però jo estic segur que tard o d’hora aquest arròs es farà realitat. Voldria dir-els-hi als senyors de Manos Limpias que m’espien, que hi estan tots convidats, que només han de dir quans seran i ja els hi direm l’hora i el lloc. Però serà imprescindible que ells vinguin amb màscares o disfressats perquè sinó la cosa perdria la seva gràcia, és clar...

Comentaris

  • Una abraçada molt forta[Ofensiu]

    Una abraçada molt forta Aleix.

  • Sentit de l'humor[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 11-08-2014 | Valoració: 10

    Tomàs, no perdis mai el senti'ho així i continuar endavant, escrivint per exemple. Ja has vist que aquest "sindicat" no ha tingut cap problema per a reunir 6.000 euros pel cas Pujol. Tenen calés i els talps, fonamentalment es mouen per calés. Deixa que la paella te la paguin ells! Una abraçada.

    Aleix