Anarquisme-determinista-emocional

Un relat de: Marteta
Causa-efecte. Llàgrimes-somriures. Vida-mort. Cadena de coincidències o l'escrupulositat del destí?
Sempre, després de les pujades venen les baixades , i a l'inversa... destí invers, capgirat? Somrius i plores? Infinites possibilitats, infinites composicions.

L'estabilitat d'esestabilitza el temps, romp l'hegemonia dels sentiments flotants en l'aire. Llibertat dins el destí. Determinisme modern, amb lleis antinaturals per a la clàssica concepció, sense sentit pels ulls escrupulosos de la raó.

Corrs i caus. Però què passaria si aprens a córrer? Desafiant al destí escrit amb tinta permeable, que fa front al pas del temps, contrari a la velluria. Ens regim per les lleis que la nostra pròpia inseguretat ens dicta?

Fills de l'anarquisme determinista. Ningú no ens governa sinó la nostra pròpia por. Causa-efecte. Por i caus. Aprens i oblides dins la repressió del cau més obscur de la teva consciència.

Vida infumable, com aquest text, escrit des de la més pura de les incoherències. O això o la por a acceptar qualque sentit a la vida se m'ha pronunciat amb una forta guerra. Insurrecció dins el meu anarquisme-determinista-emocional, estic fatal. Noto una decadència dins meu. Ja atur.


''Les paraules s'acaben, foscor.

-Què penses?
-Shht, silenci.

Por.''

Comentaris

  • la "Por"[Ofensiu]
    Eloi Miró | 12-01-2014 | Valoració: 10

    Por al demà? Al que pot passar? La vida està plena de incoherències... i la por en podria ser una (no?). Això em recorda una reflexió a la que em van convidar ja fa “uns quants dies” algú conegut. (sense por no es pot ser valent perquè si no coneixes la por, no et calen armes per combatre-la) No sé si m’he fet entendre, però el que vull venir a dir és que l’important no és si tenim por o no (tenir-ne és una cosa natural), la importància bé en la capacitat que tenim per afrontar-la.

    Marta!! Feia molt de temps que no et llegia, però no pas per això havia oblidat el teus escrits!! Veig que continues amb força exterioritzant el que portes dins!! Ànims i endavant a afrontar la por.
    A sí, em falta afegir una cosa... els contraris són totalment necessàries, cert és que sense ells no hi pot haver equilibri!.
    Una abraçada i bon 2014

    Cesc Eloi

  • la por a allò desconegut ...[Ofensiu]
    joandemataro | 10-01-2014 | Valoració: 10

    és una forma d'estar alerta però no hem de deixar mai que ens paralitzi

    moltes gràcies marteta per compartir i comentar i bon inici d'any ! ;-)

  • Només admirable?[Ofensiu]
    Bonhomia | 08-01-2014 | Valoració: 10

    Mira, Marteta, en saps tanta, d'incoherència... tota la contrària que hi ha al món! Quin discurs tan i tan coherent, Intel.ligent, admirable, realista, sense somnis, entre somnis, amb molt de somni de tanta i tanta veritat... amb un cor tan afable... amb una no-innocència que em desvia dels meus pensaments obscurs... em canso. No parís mai! XD!


    Sergi : )

  • Ai, Marteta, Marteta...[Ofensiu]
    Annalls | 07-01-2014

    Quanta raó, quan sentit en el teu segons tu, "incoherent" text.
    Quantes coses saps ja !!
    Diuen que l'adolescència és l'edat de pujades i baixades per excel·lència, quan passa ets més estable. La menys a la majoria els funciona. Així que ànim.
    Imaginat que ets a Port Aventura en el Dragon khan i apala !!
    M'has d'explicar això del determinisme anàrquic, no tinc ara ganes de passar-me per la Viquipèdia.
    Quins temps que vivim, de caps a una dictadura de nou, esperem que cat i les Illes pugem fugir-ne ! Creus que si els catalans ho aconseguim,les illes seguiríeu? Quin ambient teniu en aquest sentit?
    No canviïs la fotografia, estàs guapíssima com la reina de les flors!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

227 Relats

394 Comentaris

165901 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Professora de filosofia.