Acaballes

Un relat de: Iona
Els escarabats han aconseguit fer-se els amos del món. Només ha estat qüestió d'organitzar-se, donat que els inútils dels humans els ho han posat prou fàcil.

Aquesta societat consumista que han creat, en què lo important és consumir, sense preveure de forma seriosa com reaprofitar els materials, ha aconseguit difuminar al llarg i ample de la terra tots aquells tresors que han anat extraient de les entranyes de la terra, transformant els laberints subterranis en deserts.

Ells que mai han estat valorats ni estimats, gràcies als seus coneixements d'aprofitament, han creat els seus mons propis, guardant, classificant i reaprofitant tot allò que l'Homo sapiens ha deixat perdre.

Ara, a la terra hi regna el color negre i les formes rodones estan de moda. En Frank ho va mig preveure, tot i que el final d'aquella història kafkiana, no ha estat ben bé la mateixa.

Comentaris

  • Popularitat ancestral [Ofensiu]
    llpages | 01-06-2022 | Valoració: 10

    La popularitat dels escarabats fa que rebin dotzenes de noms populars, com ara porcellana, porcelleta, porqueta, porquí o porquet de Sant Antoni, truja, trugeta, trujola, trugella, gorrí, gorrin(y)a, garrineta/gorrinet(a), baconet(a) (de Sant Antoni) o tocinet; panerola, panderola, pastera, pastereta o pastoreta; somereta (del Bon Jesús), muleta del Bon Jesús; cabreta; burra; bou, bouet de Sant Antoni, vaca; conillet de Nostre Senyor; cuc/cuquet de bola, cuc/cuquet de Sant Antoni, cuca de Sant Jordi, bolla/bolleta del Bon Jesús, boleta de Nostre Senyor, bola/marieta de femer, cuca de la Mare de Déu, cuqueta del Bon Jesús; aranya del Bon Jesús; cuc de rosari; marraneta, marraco, marrameu, marranxet; paternostrera; catarineta i catalineta blava, gallineta, gallina orba; gutxet, (en)dormidora, endormida, papa de l'enaiguament, papa dormidora, capçaneta, tall de moc (Alta Cerdanya), etc. Amb tanta onomàstica, no m'estranyaria gens que acabessin governant el món!

  • Tot arriba[Ofensiu]
    Montseblanc | 31-05-2022

    Molt possible. Els escarabats i les formigues. Són forts, resisteixen bé les radiacions i treballen en grup.
    Bon relat.

  • És així.[Ofensiu]
    kefas | 27-05-2022


    Tot i que la miopia pel futur no és la mateixa arreu.

    A Moià fa molts anys que els colors de l'esport són els de l'escarabat de la patata.

  • Serà així...?[Ofensiu]
    Prou bé | 27-05-2022

    ... O no sabem com però serà! Tot perdurarà però l'homo sapiens tal com viu ara desapareixerà...o potser no...
    Bon relat encara que fa una mica de "iuiu", com es diu ara...
    AMB total cordialitat

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

82 Relats

316 Comentaris

27383 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir