Autor en busca de personatge ( /kekontenkestik!!!!/ )

Un relat de: rnbonet

24-09.
Després d'anys de publicar al periòdic vespertí de la comarca la columna setmanal ‘Nosaltres Som', avui per primera vegada he rebut una carta de felicitació d'un lector desconegut.
I he escrit ‘desconegut' perquè abans les felicitacions -ho diré, encara que em fa una mica de vergonya- han estat sempre en forma de palmadetes a l'esquena, junt a expressions com "què bé que ho fas! Avant! No ho deixes!" sempre de familiars i gent pròxima, amics i coneguts. No mai me les he cregudes del tot -sempre cal deixar un lloc obert a l'autoestima- pensant, lògicament, que en bona mesura els seus afalacs eren induïts per la proximitat i les bones maneres.
Deixem-nos, però, de consideracions i anem al gra. Havia escrit ‘per primera vegada he rebut una carta de felicitació d'un lector desconegut'. Us transcric la carta:
"Com tu dius, amic, la vida és bella. I no faig referència a cap títol de pel·lícula americana!
I he pensat i copsat molt bé aquella doctrina d'ascetisme i castedat de les filosofies que tu anomenes. Et copie: " A nosaltres, tot aquest rebuig del cos ‘ens la bufa i ens la sua'. A la ‘perifèria', essent tan filòsofs com ells, o més o menys -tant m'hi fa; però més epicuris i pragmàtics-, podem dir -traduint una expressió seua- ‘que ens la porta fluixa". Molt bé, amic! I jo afegiria, sense traduir: ascetisme, "pa tu tia!"; castedat, "pa tu agüela!" Que es foten, amb tanta castedat i tant d'ascetisme!
I mentre, m'estaria atenyent mans rabioses, rabudes, arrapant-me sense ferida la cara, el coll, la cintura, els malucs… Cridant-me sense paraules del melic avall fins la cara interior de les cuixes, abocant-se al tall…
Ah!; la columna, sensacional, com sempre! Les idees, ‘super', superbes! I què dir de la sintaxi i l'adjectivació, solemne i mesurada...
Res més, per ara. Reb un petonet allà on et mereixes."

30-09.
A conseqüència de la carta i després d'alguna telefonada, quedàrem a un lloc. Indefinit; per què més indicis? Al començament, vergonyes. Capgirar la conversa entorn d'allò que ens interessava no va ser complicat ni difícil. Una espurneta al seus ulls, una tibantor al jersei d'enfront i una altra als baixos dels pantalons propis, Aixa ens ho va fer entendre. I encertàrem!

Bo. Doncs ara, el meu ‘fan' ja sabeu que no és desconegut: el meu primer públic lector afalagador anònim es diu Antònia i viu a un poble de la Vall de…. Que no vull fer públic. En som massa, d'escrividors buscant lectors desconeguts d'aquesta mena!

Comentaris

  • Aquesta ironia[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 28-11-2008

    que domines a la perfecció (sí, sí... ja sé allò de: "ningú no és perfecte") m'encanta.
    Tens el teu segell propi, marca de la casa que fa d'imant. Directe, punyent, enginyós, àgil...En vols més? Deixe-m'ho per un altre relat, Ramon.
    Encantada i rebolicada.
    Mercè

  • Una altra felicitació. [Ofensiu]
    Alberich | 02-10-2008 | Valoració: 9

    Un plaer llegir-te. Malgrat que no soc l'Antònia ni res que s'hi assembli, vull felicitar-te pel teu relat. Bon humor i una punta de sarcasme... Si hi afegim un "carajillo" de tant en tant, un bon remei per fer front a aquesta tardor que ens comença a tocar allò que no sona amb la cosa dels refredats.
    Salut i felicitats !.

  • Benvolgut autor[Ofensiu]
    franz appa | 29-09-2008

    Fa poc llegia una entrevista al geni Woody Allen, on -el geni- asseverava que fa 35 anys que no llegeix cap crítica de la seva obra, per por de pecar de vanitós en els afalacs o de deprimir-se en les denostacions. I sentenciava: "com menys sapiguem de nosaltres mateixos, molt millor". Cal entendre, del context, la frase amb l'acotació : "com menys sapiguem del que els altres pensen de nosaltres mateixos".
    Doncs, bé, tot i que el Woodu té més raó que un sant -geni-, tu demostres que hi ha cops que llegir les crítiques pot ser fructífer i satisfactori.
    Només afegir: el text sensacional, com sempre! Les idees, ‘super', superbes! I què dir de la sintaxi i l'adjectivació, solemne i mesurada...

    Una abraçada.
    franz
    PS- no cal que quedem, però... (i ja sé que no em passaràs el telèfon de l'Antònia).

  • kekontentAstik![Ofensiu]
    Unaquimera | 29-09-2008

    Després d'un temps de llegir-te "renglons curts" em retrobo amb la teva prosa, de nou... i és tot un plaer... i una cleca!
    ( Anotació lèxica i aclaratòria: per aquí, s'utilitza "cleca" no en el sentit de "cop o clatellot", com en altres llocs que jo me sé, sinó, originals que som! en el sentit de riallada gran i llarga, originada per una sorpresa grata. Fi de la nota.- )
    Així que podria dir-te, per a resumir la sensació: kekontentAstik!

    I ara, ja posats que sóc aquí, voldria demanar-te un petit favor: d'allonses... que em podries prestar a l'Antònia? només una miqueta, vaaa... com tu ben dius: en som un munt "d'escrividors buscant lectors"!
    És clar que, tan rebolicats com tu, no gaires!

    Una abraçada enriallada,
    Unaquimera

  • Divertidíssim[Ofensiu]
    Bonhomia | 29-09-2008 | Valoració: 10

    Com sovint fas, escrius molt bé i la carta té molta gràcia. No pensava posar-te un 10, pensava posar-te un 9, però he canviat d'idea perque m'has fet passasr una bona estoneta. Divertidíssim!


    Sergi

  • Antonia?[Ofensiu]
    berenguer | 28-09-2008 | Valoració: 10

    He començat a llegir el relat amb un lleu somriure, com faig sempre que llegeixo alguna coseta teva. Però aquest somriure se m'ha anat esborrat a mida que he anat copsant el què explicaves. Amic Bonet; Jo et podria explicar la mateixa història, tan igual que la "meva" també es deia Antonia. Alguna cosa em diu que és la mateixa, atenent a la coincidencia dels fets. Jo vaig descobrir massa tard que la fan, abans es deia Antonio, i que després d'una ingestió d'hormones i de sessions de maquillatge aconsegui enganyar-me, com a tu. Espero que el meu avís no arribi tard, i si és així, com a mínim espero que amb tu fes servir vaselina.

  • fan teva?[Ofensiu]
    gypsy | 28-09-2008

    però que s'ha cregut la barruda aquesta?
    que es posi a la cua!


    (hahahahaaa)

    :-)

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357245 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!