Wanda i Sue

Un relat de: Sergi Yagüe Garcia

La Wanda és anglesa, i la seva pell blanca i pigada que ara es tenyeix de rosat de trenta-dos graus a l'ombra i excessos solars, també ho és. I els seus ulls blaus d'hora del té, són britànics sobre el nas que sovint olora els aristocràtics moviments del Tàmesi, o les altives emissions dels tubs de fuita dels taxis londinencs. Els seus cabells llisos i rossos són anglesos, i la roba que cobreix, sense cap mena de sentit del ridícul, les seves sòlides carns esculpides a base de púdings i pastes seques. Aquesta roba s'erigeix en l'uniforme estiuenc adient per exposar a la inclemència del sol aquesta blancor custodiada per la boira i la grisor, per envermellir-la salvatgement.
L'amiga de la Wanda, la Sue, és tan anglesa com ella, i juntes, estiuegen i fantasiegen cada cop que seuen a la terrassa d'un bar o d'un cafè, fantasiegen amb la possibilitat d'un encontre intens i espontani amb algun ardent llatí de pell bruna, potser un jove atlètic que les agafi en un moment de suors extremes, en un carreró o als serveis d'un d'aquests locals, que les faci descobrir la feréstega competència amatòria del latin lover, just abans de marxar a corre-cuita per anar a torejar cinc o sis enormes braus sota el jou roent del sol i els crits ferits d'una cantaora.
Dinen paella i beuen sangria, i compren postals d'antigor incommensurable on una bailaora i un home amb vestit i barret cordovès dibuixen una positura ridícula al bell mig d'un pati andalús.
En establiments regentats per paquistanesos compren barrets mexicans, un per cadascuna, sense deixar de pensar en aquell llatí que potser les durà a un tablao a veure vi i menjar pernil, i quan el local hagi tancat, les tornarà boges sobre les fustes on, un parell d'hores abans, els talons i les palmes del quadre flamenc repicaven com les gotes d'una tempesta de britànica proporció.
Esperen que les despulli i que toqui les seves pells de batut de maduixa amb les mans fermes i morenes de la feina al camp, que exclami "o mai lof" amb un inepte accent mentre es dedica a fer gala de les seves autèntiques aptituds.
La Wanda i la Sue tornen a Anglaterra sense haver-se follat cap latin lover, i sense que cap latin lover se les hagi follat a elles. Han passat l'estiu bevent sangria i menjant paella, rostint-se a la platja i coent-se a les discoteques, han aconseguit ésser grapejades per dos grecs una nit de borratxera i no han fet ni una sola foto a cap monument d'entitat històrica, ni han visitat cap museu, ni han sentit a parlar d'aquella cosa vaga i com de fireta a la que anomenen Fòrum.
Pensen quan tornen, a l'avió, considerant la possibilitat de no tornar mai més: On son els toreros? On son aquells latin lovers que tornen boges les turistes? On és el folklore? I això és Espanya?
Wanda, Sue, la resposta és no.

Comentaris

  • noi!![Ofensiu]
    AnNna | 08-07-2004 | Valoració: 9

    hola!! quan vaig entrar per primera vegada a aquesta comunitat em vaig viciar als teus relats, i es que realment m'impressionen i gaudeixo i ho visc d'allò més quan els llegeixo. gràcies a tu també per regalar-nos aquestes petites seqüències escrites. gràcies per fer.nos viure.
    des d'aquí voldria fer una crida a tots els relataires que no tenen biografia, que si podien escriure com a mínim alguna cosa bàsica. és pq els altres ens puguem fer una idea de quin tipus de persona escriu el que ens fa gaudir. que consti que tan sols es una proposta.
    jo també vull anar a la trobada, pero encara no ho se. ho he de comentar als meus pares. i suposo que si conegués algu... be, es igual...
    molt be el relat, sergi! segueix sempre axi!
    we are the best!!
    "no obriu els llavis si no esteu segurs d q allo q esteu a punt de dir es mes bell q el silenci"
    estar clar que els teus escrits son mes bells q el silenci, axi dons, escriu a cada instan q et vingui d gust!!
    mols petons duna noieta viciada a aqesta web,
    AnNna

  • A la Carme[Ofensiu]
    Sergi Yagüe Garcia | 07-07-2004

    Espero poder anar-hi. A veure com es queda definitivament, i "zi lautoridá lo pemmite y er tiempo no lo impide, allí etaremo"...

    (perdó, però m'ha sortit el torero que porto a dins!!)

    Una abraçada!

  • Fantàstic![Ofensiu]
    Carme Cabús | 07-07-2004 | Valoració: 10

    Ets genial, Sergi. Ric d'idees, de temes, d'expressivitat, d'ironia, de sensibilitat...
    Aquest relat no té desperdici. Hi és tot, i em fas fruir amb cada paraula, i a cada paraula somric de complicitat amb tu.

    Per molts anys pugui llegir-te. És un plaer de debò. I no deixes de sorprendre'm.

    (Ens veiem a la trobada de relataires, oi?)

  • SI SENYOR!!![Ofensiu]
    Marc Freixas | 05-07-2004 | Valoració: 9

    La resposta és no, i sempre serà no;
    en aquest nostre espai català,
    malauradament la Wanda i la Sue, no van conèixer cap latinlover d'aquests que dius,
    perquè com diu la cançó :

    " això no és espanya, tarara, tarara!!!"

    Molt bo el contingut de la questió, Sergi.

    Segueix endavant;
    tens tot el meu suport, SALUT!!

    UNA ABRAÇADA!!!!!

Valoració mitja: 9.33