Via Crucis circulatori

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

VIACRUCIS CIRCULATORI
A les set del mati vaig sortir de casa meva amb el meu petit "Ford K" en direcció al poble veí, tenia hora amb el metge a les vuit; abans d'anar-hi volia esmorzar...
Anava amb prou temps, tenint en comte que la distancia que ens separa de la vila veïna, es de només nou quilometres.
Degut a que ara tenim la sort de que ens construeixen un accés digne i directe que ens dura en un tres i no res a l'eix del Llobregat, a meitat de camí un peó amb casc i un senyal de transit a la mà, em va fer parar, donant pas a una caravana de camions carregats de material per a l'obra.
Aquesta aturada va durar dinou minuts; finalment el peó em va donar pas amb el senyal de la fletxa blava. Un pelet mes endavant vaig començar a esquivar les rotondes a mig fer, plenes de senyals indicadores i amb forats per tot arreu, al final de les mateixes un altre peó em va barrar el pas; de seguida vaig veure que la màquina allisadora tenia preferència i anava fent la seva feina tot "xino, xano" deixant al seu pas l'asfalt molt ben aprestat!
El que no puc sofrir en aquests moments d'aturada, es que els conductors dels altres vehicles, comencin a sortir de dintre dels seus cotxes, tot i que el paisatge s'ho val, sobretot aquell mati d'hivern. Es podia endevinar que el dia seria molt clar; perquè es veia el Santuari de Queralt a la llunyania, abraçant tota la ciutat de Berga, més lluny encara, es veia la serra del Cadí tota espolsada de neu.
Tot i així, jo pensava que no era el moment de recrear-se en el paisatge, perquè teníem que anar per feina, i em feia molta ràbia tenir que esperar que cada conductor s'acomodés a dintre del cada vehicle en el moment que el peó ens dones novament pas.
L'aturada va durar dotze minuts. Quan vaig engegar novament el motor del meu cotxe, feia trenta sis minuts que havia sortit de casa.
Just als quaranta i un minuts de la meva sortida, vaig entrar a la població veïna. He de dir, que tot i ser un poblet petit, els pocs semàfors que hi ha, tots es posaven de color vermell quan ensumaven la meva presencia; de totes les maneres, vaig respectar-los, i també vaig parar en els passos de zebra, perquè l'hora d'obrir les escoles era propera, i tota la canalla feien el mateix recorregut que feia jo.
Finalment, vaig arribar al meu destí, però... davant de l'ambulatori era impossible d'aparcar, aquell dia tothom anava al metge a la mateixa hora i amb cotxe. Sense perdre temps, em vaig dirigir a l'aparcament més proper, que normalment es vuit de cotxes, però aquell dia hi havia una tanca amb un rètol que deia: " Prohibit aparcar per mercat setmanal" .
No m'ho podia creure! Això només podia passar a la capital, però en un poble tant petit... era impossible!
Vaig recular i vaig començar a recórrer tots els carrers que em venien en sentit directe.
Vaig conèixer una part del poble on no hi havia estat mai, ni tant sols sabia que existia! Els carrers en qüestió eren força pintorescos, però jo no estava allà per a fer turisme, jo anava al metge i primer volia esmorzar...!
Quan portava disset minuts voltant, marxava un cotxe al meu davant, i vaig omplir el seu forat.
Vaig caminar fins a l'ambulatori nou minuts; quan em vaig posar a la cua per agafar numero pel metge, passaven dos minuts de l'hora que tenia programada per a la visita; llavors la senyoreta que em va atendre em va dir: - ho sento, senyora, ja li han passat cinc visites al davant, és el problema que tenen els impuntuals...!
Em vaig posar vermella com un pebrot, primer de la ràbia que tenia per tots els contratemps que m'havia trobat pel camí, i segon, per la vergonya que em va fer el comentari de la funcionaria, que pel que es veia, no havia fet tard mai en la seva vida...!
Vaig agafar la tanda que em va donar l'amable senyoreta, i em vaig asseure a la primera cadira que vaig trobar lliure. Estava tant nerviosa que ho vaig fer sense mirar al meu voltant, només hauria faltat que algun conegut m'hagués vingut a saludar, o a preguntar-me a quina hora tenia la visita.
A les deu i vuit minuts del matí, entrava a la consulta; tenia tanta gana, que per un moment vaig pensar que el millor que podia fer, era renunciar a la meva tanda per anar a esmorzar, per a poder afrontar amb valentia la tornada cap a casa, que seria de la mateixa manera que l'arribada però conduint pel sentit contrari de la carretera.
Haig de reconèixer que és millor anar al metge el dia que no té visita, per així no trobar a ningú a la sala d'espera i havent esmorzat...!
FI

Comentaris

  • Ara que s'apropa Setmana Santa[Ofensiu]
    nuriagau | 08-04-2009 | Valoració: 10

    He trobat aquest relat i he pensat:"Quin relat més actual! Quin títol més escaient per a aquestes dates!". Com n'anava, d'errada! És un relat escrit abans de la Setmana Santa de fa dos anys!

    Un relat molt ocurrent. Més d'un lector s'ha sentit identificat!

    Gràcies per decidir-te a compartir els teus relats a RC!

    Núria

    PS: Et puc assegurar que, després de dos anys, el teu estil narratiu ha millorat considerablement.

  • Cargolsalalluna | 08-04-2009

    Moooooolt divertit!! ;D
    Per nosaltres, clar. :p
    Arribo tard -crec que ja han inaugurat el túnel de Brecons i tot-, però aniré passant pàgina des del principi.

    Salut!

  • Felicitats![Ofensiu]

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • QUE AIXEQUI LA MÀ QUI NO HAGI PATIT UNA SITUACIÓ SEMBLANT[Ofensiu]
    lissin81 | 16-03-2007 | Valoració: 10

    Que aixequi la mà qui no hagi patit una situació semblant! Això que en diuen la Llei de Murphy està a l'ordre del dia... Falta que un dia tinguis pressa per arribar a un lloc perquè et passin coses com les que explica aquest relat!

  • OBRES[Ofensiu]
    IRINA | 14-03-2007 | Valoració: 8

    SI ALGUN DIA S'ACABEN LES OBRES, EL MAPA DEL NOSTRE PAIS HAURÀ CAMVIAT LA SEVA FORMA ORIGINAL... NO ES POT AGUANTAR TANT ENRENOU PER ANAR AQUI O ALLÀ. AVUI NO SAPS QUANT DE TEMPS TRIGARAS PER ANAR D'UN LLOC A L'ALTRE I ES MOLT DIFICIL ENDEVINAR A L'HORA QUE HAS DE SORTIR DE CASA PER NO PATIR CAP ENSURT IRREPARABLE.

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75233 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.