A cobro divertido

Un relat de: EULALIA MOLINS ARAGALL

Rinnng, rinnng...
-Digui? Sí, sí, d'acord!
-Hola Rafel, sóc la Sònia, com estàs? ... Jo, bé... Sí, la Carme és aquí, ara li dic que s'hi posi.... Molt bé, sí, un peto! És per tu, Carme, el Rafel, però no estiguis gaire estona parlant, que desprès el pare rondina!
La Carme es posa a parlar una estoneta amb el seu xicot. Parlen de tot i de res; el noi fa uns mesos que treballa a l'estranger i cada tarda aprofita per parlar amb la seva xicota.
La Sònia, sempre és la que agafa el telèfon. Li agrada prendre els encàrrecs, i encara li agrada més si demanen pel pare o la mare, i els pot dir que no hi són, perquè el que truca li explica tot a ella i, després, ella explica del que li han dit el que li sembla i molt més. No ho pot remeiar. Els sis anys que té els fa servir per fer de doneta gran. Ella ho diu sempre:
-Jo, de gran, vull ser secretària, de les que porten el telèfon enganxat a l'orella.
Rinnng, rinnng...
-Digui? Sí, sí, d'acord!
Ja ha passat un altre dia, i torna a ser la tarda.
- Hola, Rafel, sóc la Sònia... Què treballes molt?... Què fa molta calor?... Jo tinc molts deures i la Carme m'està ajudant a fer-los... D'acord, ara te la passo... Un petó a tu, també! És per tu Carme, el Rafel, com sempre...!
I la Carme, com sempre, es posa al telèfon, i comença a festejar a la distància, amb el seu enamorat, parlant de tot i de res, i deixant que els minuts passin i que la factura del telèfon vagi pujant, i pujant, sense pensar la que li caurà a sobre quan el pare se n‘adoni del que està fent!
Aquella nit, la Sònia, com que tenia moltes ganes de xerrar i no tenia cap encàrrec per trametre als pares, mentre sopaven, els hi va dir molt decidida:
-Sabeu què? Quan truca el Rafel, primer s'hi posa una veu de dona, que deu ser la seva secretària, i em diu amb castellà: "¿Acepta esta llamada a cobro DIVERTIDO?" I jo sempre li dic que sí, i de seguida parlo amb el Rafel i després ho fa la Carme.
El pare ja feia dies que portava el control de les trucades, perquè pujaven molts diners i la companyia en facturava molts minuts, i en sentir la petita Sònia comentant les divertides trucades, ho va entendre i ho va voler aclarir.
Les trucades que feia el Rafel, des de l'estranger, eren "a cobro revertido" I ell es feia un tip de pagar minuts i minuts de trucades que no sabia d‘on sortien.
Li va voler explicar a la petita el significat d'aquella paraula, perquè quan la tornés a sentir, com a mínim ho comentés amb els grans, per si volien o no volien divertir-se tots junts; la nena que era molt eixerida, va demostrar que havia entès l'explicació, perquè al final de la conversa va dir:
-Així, quan truqui aquella senyora i em digui que el cobro es DIVERTIDO, primer haig de saber si teniu ganes de passar-vos-ho bé?




Comentaris

  • Et descobreixo ara...[Ofensiu]
    Rafael P. Lozano | 24-04-2009 | Valoració: 9

    Sí, et descobreixo ara malgrat que ja hi havia sentit parla de tu i dels teus relats. He llegit uns quants del teus i m'han agradat força. Vaig treballar molts, molts anys amb en Manel Gausachs, de qui guardaré sempre un gran record. Gràcies a ell i al seu gran ajut m'he decitit a escriure en català. Com podeu veure el meu cognom es castellà.
    Una abraçada

  • Bon diumenge i feliç aniversari![Ofensiu]
    Unaquimera | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Una abraçada digna de la celebració,
    Unaquimera

  • redivertit[Ofensiu]
    anforsa | 04-01-2009 | Valoració: 10

    Fins en un paller hi trobes l'agulla, i de vegades punxa. boníssim el final. QQue et portin bons relatss i moltes coses més. Anton.

  • Què car![Ofensiu]
    RFS1984 | 11-11-2008 | Valoració: 10

    li degué eixir el cobro "divertido" al pare patidor. Ai.....

  • SweetInnocence | 11-11-2008 | Valoració: 10

    Una situació molt divertida, m´ha fet gràcia pensar en el pare intentant explicar-li a la Sonia que el cobro no té gens de "divertido"...

  • Aquesta canalla!![Ofensiu]
    lissin81 | 23-10-2008 | Valoració: 10

    M'he imaginat la cara del pare quan descobreix d'on ve tanta despesa amb el telèfon... Jeje!

    Un relat que fa que l'acabis de llegir amb una rialla.

  • Una secretària divertida...[Ofensiu]
    Xantalam | 20-10-2008

    Em venia de gust llegir alguna cosa divertida i el teu relat ha resultat ser una bona elecció. Una petita història ben explicada, tendra, d'aquelles que et fa venir un bon somriure al final.

    Una forta abraçada,

    Xantalam


  • MOLT REVERTIDO![Ofensiu]
    IRINA | 20-10-2008 | Valoració: 10

    La canalla, quan es volen fer els grans...! Quin tip de riure, m'he imaginat la situació i em petava. Secretaria i xarraire, una bona combinació.

Valoració mitja: 9.83

l´Autor

Foto de perfil de EULALIA MOLINS ARAGALL

EULALIA MOLINS ARAGALL

59 Relats

380 Comentaris

75216 Lectures

Valoració de l'autor: 9.54

Biografia:
NASCUDA A BARCELONA L'ANY 1.957, ACTUALMENT RESIDENT AL BERGUEDÀ, DES DE L'ANY 2005 HE COMENÇAT A GAUDIR D'INTERNET, EN SOC AUTODIDACTA, ENCARA QUE LI DEC MOLT APRENENTATGE AL JOVENT DE CASA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "LA FALDA DE LA IAIA PEPA" EN EL LLIBRE "RETRAT DE DONES" DEL PRIMER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONES, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT, "AVUI SOPAREM A CASA" EN EL LLIBRE "ASSAIG GENERAL" DEL TERCER CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIÓ DEL RELAT "QUATRE CARTES A VIDA O MORT" EN EL LLIBRE "INSTINT DE MARE" DEL CINQUÈ CONCURS LITERARI DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES DEL SOLSONÉS, PER EDITORIAL GRATA LECTURA. PUBLICACIONS ESPORÀDIQUES DE RELATS EN EL QINZENAL, BERGUEDÀ ACTUAL.