Un autor mediàtic

Un relat de: F. Arnau
*

L’escriptor Jaume Casadevall i Rovira, era tot un erudit de la llengua. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i també amb els doctorats en Filosofia i Lletres, i Història de l’Art en un parell d’Universitats europees, per arrodonir el seu currículum, havia fet un “master” en una important Universitat dels Estats Units.

Des de que va acabar la seua formació acadèmica, tenia ben clar que volia dedicar-se a la Literatura, sobretot a escriure obres de ficció, després de les seues provatures en Poesia. Tanmateix, va fer oposicions per dedicar-se a l’ensenyament, doncs, també tenia ben clar que, per guanyar-se la vida, caldria tenir un sou segur, i aleshores, ser professor de Literatura, a més d’omplir-li com a guru de la gent jove, li donaria certa estabilitat econòmica.

Des del principi va mamprendre a escriure relats, i també alguns poemes, doncs, aquesta era la seua veritable vocació. Fins i tot es va atrevir amb alguna obra de teatre. Els va anar enviant amb tota la paciència del món, a les editorials, a les revistes, als diaris, i a tota mena de mitjans, sense cap resultat positiu. Tan sols va aconseguir publicar un relat al llibret de les festes del seu poble, i alguns poemes en revistes d’àmbit local, d’escassa tirada. Els premis literaris que convocaven els Ajuntaments tampoc li van resultar propicis.

Un dia, al bar on anava tots els dies a llegir el diari, un company de solitud li va dir que el millor per a donar a conèixer la seua obra eren les xarxes socials. El Jaume es va comprar un “smartphone” d’última generació, i va obrir comptes en totes les xarxes que coneixia, (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram...), per veure de donar-li sortida als seus calaixos farcits de manuscrits.

Ja fa més de dos anys d’això, i s’ha convertit en un escriptor mediàtic, té més de deu mil seguidors als seus comptes, i és un autor reconegut pertot arreu. Tanmateix, des d’aleshores no ha escrit cap obra nova.

Tan sols té temps pel WhatsApp!

***

Godella (L’Horta), 7 de gener de 2016
Francesc Arnau i Chinchilla

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • genial.[Ofensiu]
    Endevina'm | 28-01-2016

    Tota una bona història en tan poques paraules, felicitats per un relat tan ben travat, tan rodó i tan senzillament actual.

    Una abraçada poeta!

    Ferran

  • Molt Bo[Ofensiu]
    Naiade | 24-01-2016 | Valoració: 10

    Un bon relat i ben actual. Avui en dia si no ets conegut, a les xarxes pots accedir a molta gent i segur que en Jaume té molta gràcia en fer-se coneixer.
    Una abraçada

  • No es pot negar...[Ofensiu]

    No es pot negar que aquest escriptor serà llegit a tort i a dret i que arribarà a “les masses” i que potser el llegiran massa, però pobre Jaume Casadevall i Rovira... on han anat a parar les seves il·lusions...
    M’ha agrtadat Francesc!
    —Joan—

  • La vida de l'escriptor[Ofensiu]
    Materile | 17-01-2016 | Valoració: 10


    Doncs sí señor! sovint la nostra vida canvia de rumb, i és bo, però s'ha de tenir en compte de no perdre el nord i l'objectiu principal. Pobre Jaume, va ser presones de les xarxes socials. Li van solucionar la part monetària però no va tornar a escriure..

    Un relat molt real. Molt ben escrit. Felicitats.

    Materile

  • Escriure sempre[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 14-01-2016 | Valoració: 10

    Està molt bé utilizar les noves tecnologies per escriure i difondre. Ara, no perdem mai la il·lusió per l'escriure i el llegar. Som molts que ho fem i hi ha molta competencia, però la força interior no s'ha de perdre mai. Una abraçada, Francesc.

    Aleix

  • Molt bo, Arnau![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 14-01-2016 | Valoració: 10

    Ens has escrit una biografia, suposo que de ficció, en la que descrius la trajectòria de molts afeccionats a escriptors que no troben sortida a les seves obres pels mitjans tradicionals, com publicacions a revistes i diaris, llibres editats, concursos literaris, etc.
    D'això, els que escrivim en sabem un niu. Amb tota la il·lusió del món, enviem els nostres poemaris a certamens que ni tan sols tenen el detall d'acusar rebut de l'obra enviada. I ho fem un cop i un altre cop fins que perdem tota l'empenta que teníem al principi.
    Però, com molt bé dius, ens queden les xarxes socials. Aquí sí que ens podem esplaiar donant sortida a tots els escrits que dormen en els calaixos. És clar que tu ens has ofert una sorpresa final i és que el teu personatge ja no té temps d'escriure res nou degut a la seva dedicació a les xarxes. Ha estat un bon final literari per la teva part, però molt mala fortuna per l'autor mediàtic.

    Feliç any nou!

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 14-01-2016 | Valoració: 10

    Un relat precios
    Montse

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

207 Relats

1238 Comentaris

338850 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------