Ca la Fineta

Un relat de: F. Arnau
*

Ca la Fineta


Al poble de Beniatrol tothom coneix “Ca la Fineta”, una pastisseria de les de tota la vida, ubicada al racó més allunyat de la carretera comarcal, i també del centre de la vila. Tanmateix, cada cap de setmana, quan la gent passa per aquestes contrades, cercant la tranquil•litat de la muntanya, s’ompli de gom a gom, i moltes vegades han d’esperar fora al carrer, mentre despatxen als clients més matiners. Els carrers del poble semblen sendes de formigues, i tots fan cap a “Ca la Fineta”.

Són uns pastissers que sempre utilitzen els millors productes i que fan pastissets, coques, pastes, i tota mena de dolços, sempre en consonància amb la temporada de l’any, les festes, i les tradicions més arrelades, però sense renegar alhora de les innovacions i els experiments de la “Nova cuina”. Una fantàstica i equilibrada barreja entre l’ahir i el demà.

De vegades, en dates assenyalades, com ara en Pasqua amb les mones, o a les festes nadalenques, amb els pastissos i els tortells de Reis, esgoten les existències, i ha de tancar abans d’haver servit a tots els parroquians, però aquestes són situacions excepcionals, doncs, ja estan acostumats a aquestes invasions de forasters que cerquen els seus magnífics productes com si s’acabés el món.
El més graciós de tot és que la pastisseria no s’anuncia en cap lloc. Ni tan sols el seu nom és “Ca la Fineta”, i a la façana hi ha un petit rètol que diu “Dolços Castells”, el cognom dels propietaris.

Tota la clientela que tenen ha estat fruit de la seua qualitat, de fer tan bé la rebosteria de tota la vida, que li ha donat el prestigi i la fama de la que gaudeix des de fa molts anys en tota la comarca. Els que freqüenten la tenda, han estat informats pels seus amics i coneguts. Des de la seua fundació a la dècada dels cinquanta, ha estat així. Tota una progressió aritmètica que, als darrers anys, s’ha multiplicat, i que ha provocat l’ampliació de l’establiment, tant de la tenda com de l’obrador.

Ara ja estan pensant en obrir franquícies pertot arreu.

***

Godella (L’Horta), 14 d’abril de 2016

Comentaris

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 06-10-2016 | Valoració: 10

    Ho publicarem al NADAL DE CONTE

    Ens cal almenys una fotografia de la botiga

    Gràcies

    tribuna@guimera.info

  • J és ben veritat...[Ofensiu]

    Ja és ben veritat que la millor propaganda és la de treballar bé, fer les coses Com Déu mana que dèiem abans... és a dir treballar fi, com la Fineta.
    M’ha agradat força, m’ha recordat, ves a saber per què, les botigues, les petites botigues de barriada que s’estan perdent davant les grans àrees.
    —Joan—

  • Tinc gana![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 15-04-2016 | Valoració: 10

    A tots aquells que som llaminers ens has obert la gana! Les pastisseries són la meva debilitat! I aquestes de tota la vida, les que es coneixen amb el boca orella, encara més. Felicitats a totes elles per la feina feta i a tu per recordar-les!

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

207 Relats

1238 Comentaris

338850 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------