Primer... relat?

Un relat de: Perot

Aquestes ratlles -que ara inicio aquí- poden esdevenir una mena de continuació d'alguns diaris que he escrit en diferents èpoques de la meva vida. Però són (podran constituir) "diari" realment? Com es podrien/podran qualificar? La veritat és que, cada vegada, crec menys en les etiquetes. I, cada vegada, se m'esborren més els límits entre els diferents tipus textuals, entre els diferents gèneres i subgèneres; fins i tot, entre el que és literari i el que no ho és. En tot cas, penso que les meves "ratlles" (de moment, deixem-ho així) poden tenir de literari uns trets que sempre he observat en aquells "diaris": l'interès per la forma, pel llenguatge, o el to emotiu (que s'hi va imposant, al marge de la pròpia voluntat).
Poden tenir de literari aquests elements. Quant al contingut, crec que han d'anar quedant reflectides i-m-p-r-e-s-s-i-o-n-s, m-i-r-a-d-e-s, s-e-n-s-a-c-i-o-n-s al voltant del que m´és possible de descobrir i de recordar al moment que, gràcies a una jubilació anticipada, he deixat enrere la meva vida professional. com a professor d'Institut. (No m'agrada la denominació de "professor de Secundària": vinc de més lluny, de quan els qui exercíem als Instituts érem professors de Literatura, de Química, de Filosofia i els nostres alumnes no estaven obligats a fer el Batxillerat i el curs preuniversitari).

Comentaris

  • Amb tota sinceritat...[Ofensiu]
    rnbonet | 17-01-2008

    ...què vols que et diga?
    "Primer...relat" Ni somniar-ho! Sols una declaració de fets... i una esquifida 'bio' intencional.
    Esperem les històries, els 'relats' de debò. Perquè ben segur que has viscut molt i tens molt a contar!
    I salut i rebolica!
    PS. No acostume posar puntuació. A no ser una 'cosa' excepcional (En un any, dues)

  • Benvingut[Ofensiu]
    perunforat | 17-01-2008

    i esperarem les teves "ratlles"!!!
    De moment aquest primer relat ha sigut una bona introducció!La podries incloure a la teva "biografia"!
    Fins aviat!

    Perunforat

  • bona [Ofensiu]
    pereneri | 17-01-2008 | Valoració: 9

    entrada, Perot. M'interessen els continguts del que ens puguis explicar, però m'interessa també, alhora, la perfecció formal, la manera d'explicar-los. I en aquest "primer... relat?" (bon títol, per captar l'atenció) ja ens has donat unes quantes dades interessants.

    Espero més relats.

    (Si em permets el consell, hi ha majúscules, com la d'institut o la de secundària, que són sobreres. Les majúscules, per als noms propis.)