MINIRELATS DE VISIONS PICTÒRIQUES 1. Gioconda Fonda. O de cognom Ferrús, aquella que li picava el parrús.

Un relat de: rnbonet
 photo unaGioconda_zpsdcf1d505.jpg



Mireu-la. Era delicada, flonja. Com un pastís de nata o de blanc d'ou (merengue, per si de cas.)
A Pasqua, allà per cases de guateques, tots els amics la treien a ballar: s'arrimava que era un gust!
I només amb la calentor d'unes incipients mamelles, en tenies a bastament. Tu acabaves calent, amb un mal d'ous enorme, bestial. Ella, mantega fina, acabava el ball amb ais, desmadeixada. Calia acompanyar-la a la cadira, recolzada al muscle, a punt de caure.
I per això el somriure irònic i trist.


Comentaris

  • Dos en un[Ofensiu]
    Atlantis | 20-03-2013

    Perfecte! El text i el dibuix i aquest toc d’erotisme i d’ironia que li dones, que suposo que et ve del lloc d’on ets (País Valencià?). Mai m’hagués imaginat així a la Gioconda i tu la fas palpable i li dones una explicació al seu somriure.

    Això de que puguis acompanyar el text amb un dibuix és una riques afegida que ens fa gaudir dues vegades.

    Salut i rebolica

  • Era suficient[Ofensiu]
    T. Cargol | 19-03-2013

    haver estat allà, en el guateque, menjant castanyes i ballant,...quins moments,...i no passava, diriem, res nomś una aproximació inicial ja satisfeia.

  • I quina ardent[Ofensiu]
    allan lee | 19-03-2013

    disbauxa, quina alegria de cor, quanta força en aquelles mirades, aquelles pells una contra l'altra! En pocs mots i un magnífic dibuix ens portes a l'escenari més tendre i sensual. Una abraçada,

    a

  • Divertit,[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 14-03-2013

    plé de records, virtuós de la paraula i el dibuix. Reconec que els teus relats sempre aconsegueixen dibuixar-me un somriure entramaliat.

  • Estimat relataire...[Ofensiu]
    Annalls | 14-03-2013

    ...ja que sou tan amable, de passar-vos per casa a veure les meves"dones", potser també em podrieu dir com carai (perdo), puc pujar imatges, així com si fos una criatura, perquè aquestes cosetes de la tècnica m'emboliquen mooolt. Una relataire m'ho va explicar, i el que vaig aconseguir es que em sortis l'url (o quelcom així) en lloc de l'imatge , allà on volia, Encara hi es doncs tampoc se esborrar.lo, esta a Srta Nita el meu primer relat.
    M'encaanten les imatges, la fotografia, la pintura...tan com la poesia i s'hi ho juntes ,la pera!!!
    Salutacions
    La propera setmana si que et toca a tu!!!

  • Podies haver aprofitat...[Ofensiu]
    Annalls | 13-03-2013

    ...la seva qualitat mantegosa, flonja i esponjosa com un nuvol de"xuxe"...per haver-la fos amb el seu ballador ...i acabar tots dos al terra o al seient fosos com mantega al sol...
    Simpàtica i original descripció.
    Anna

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357253 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!