l'EmaHac

Un relat de: rnbonet
L'EmaHac ho tenia clar, molt clar. Havia estat escollit pel dit índex de Déu per restablir la gran influència històrica que el seu País -perdó, Comunitat!- havia estat. “Posar-la al mapa”, deia sovint. Que fos coneguda arreu de tot el món.Com si aquell tros de terra vora mar fóra ignorat, quan resultava que només per un dels seus productes agrícoles era reconeguda mundialment.
I preparà el pla, digne d'un faraó de l'antic egipte, amb poder absolut i amb la connivència dels mandamassos del partit -els quals, siga dit de passada- posaven “la mano en el fuego” per respondre de la integritat i l'honradesa de l'EmaHac.
Engegà, en principi, tota una sèrie d'obres blanques -pel color- i grandioses -per la mida i pels sobrecostos- al llit d'un antic i tràgic riu que, tot siga dit de pas, el poble volia per a gaudir-lo. Encarregà projectes de contruccions a un afamat arquitecte nadiu que havia triomfat a l'estranger i pagava els impostos fora. L'obra creixia poc a poc i els deutes, al contrari.
Emperò, l'EmaHac no estava content. Poca cosa. Calia fer més. Així que s'embolicà amb el poder local i portà una cursa de vaixells mundial. I s'embolicà amb la cúria local i portà una visita -extraordinària - del Pope. I no content encara, s'inventà un circuit urbà de cotxes de competició al País -perdó, Comunitat!- que no aprofità per res i que encara estem pagant.
Però no. Sembla que ens estem eixint de mare. Bo, me n'estic eixint. Ell, l'EmaHac, no mai. D'uns assumpte menor, eixí absolt. Dels altres, encara no se sap res.
Al que anàvem, però. Sí, allò de l'arquitectura. El primer 'gran invent' de l'EmaHac. A hores d'ara, problemes en quasi tots els edificis: inundacions a uns, caiguda de taulellets a d'altres, uns que no saben com aprofitar-los... I mentrestant, el xicotet País segueix tenint al mapa el mateix lloc que ocupava abans. Els ciutadans que hi viuen, això sí, estan més endeutats -i molts,cabrejats- que mai.
L''EmaHac?. Viu, tranquil·lament, amb despatx, xofer i escorta.

Comentaris

  • Ais...[Ofensiu]

    volia dir: ploma punyent i plena de ironia.
    Ai, aquests ditets!

  • Aquest relataire...[Ofensiu]

    Aquest relataire que mai s’enfada... continua escrivint amb la seva punyent i plena de ironia. No canviïs, Ramon, no canviïs.
    Mol satisfet d’haver-nos retrobat a Barberà del Vallès!
    —Joan—

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357179 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!