Les petites grans coses

Un relat de: Nefertitis

Esperava l'autobús; no tenia pressa, ningú l'esperava i aquella tarda de tardor encara no havia fet minvar la llum del sol. Observava els cotxes com fluïen pel carrer Balmes a una velocitat notable. Era com una sensació estressant e inassolible voler fixar la mirada en un sol vehicle. Tots ells corrien, ignorant possiblement que en aquell carrer hi havia un altre pis en venta, que la sabateria s'havia traspassat... Però tampoc era quelcom estrany, al cap i a la fi aquesta era la seva societat. Un cúmul de persones que es passaven la vida corrents per no arribar mai enlloc; la mateixa que vivia obsessionada per tenir més, per aconseguir objectius materialistes i que, davant la situació de crisi existent perdia el control. Una societat on el peix gran es menjava el més petit, on el fi no justificava els mitjans, on l'altruisme i l'egoisme eren les millors armes que tota persona podia posseir.
Absorta en els seus pensaments, buscant respostes, qüestionat-se fins i tot allò que no estava al seu abast, per un moment havia oblidat on era i quin autobús havia d'agafar. Però... Un plor desesperat d'un nadó la va fer tornar a la realitat, com si de cop algú li hagués tirat un cubell d'aigua freda al sobre. Va girar-se i va veure un pare desesperat amb el seu fill en braços. El menut gemegava i dels seus ulls del color de la mel, un cúmul de llàgrimes lliscaven davall les seves galtes. El pare entonava melodies mentre el balancejava cuidadosament, però alhora se'l veia nerviós pel fet de no saber com actuar per mitigar el plor del seu nadó.
Va ser llavors quan ella, sense pensar-s'ho massa va treure un mocador de la seva bossa de mà. Amb suavitat va netejar les llàgrimes al menut, al mateix temps que li dedicà somriures i paraules meloses per fer-lo somriure. I com un fet inexplicable, el menut passar d'un estat de nerviosisme a una calma i serenor que es feren evidents amb els seus xisclets de rialles, ara sí, pausats.
"Gràcies" - Li digué el pare de la menuda. "De res" - Va respondre ella.
L'autobús començava a apropar-se a la parada quan la velleta del seu costat li prengué el braç i li digué: "Nena, tens una àuria molt bonica, fins i tot la criatura ho ha sabut percebre". Ambdues pujaren a l'autobús. En aquells moments mil preguntes lluitaven dins la seva ment per ser la primera en proclamar-se, però curiosament només va poder pronunciar un "gràcies" i regalar a aquella velleta un dolç somriure.

I eren aquelles petites coses del dia a dia; aquella gent que malgrat tot lluitava, aprenia, no es rendia, mantenia una escala de valors on les persones eren el primer... Eren aquestes petites grans coses les que la feien sentir viva i feliç, malgrat tot.

Comentaris

  • Un altre relat amb el teu toc personal.[Ofensiu]
    Fada del bosc | 06-10-2010 | Valoració: 10

    He vist el teu relat i m'hi he llençat de dret amb la certesa de que hem sorprendries amb quelcom personal i no he quedat decebuda.

    En un principi la descripció que fas del carrer Balmes amb els cotxes passant al.liens a la vida que hi ha al seu voltant la trobo molt bona, però és clar desprès hi ha el teu toc personal si no ja no seria un relat teu un petit acte que significa molt i que contrasta amb els cotxes que passant al.liens.

    Com sempre molt bo.

    La Fada.

l´Autor

Foto de perfil de Nefertitis

Nefertitis

105 Relats

126 Comentaris

86253 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Nascuda en un vell paratge de muntanyes he buscat afligida un món on cercar la calma, la llibertat... Però en el fons, sempre he estat una persona híbrida, distinta a tot i a tothom. I davant d'aquesta nostàlgia, únicament he vessat llàgrimes amargues i m'he autoavdicat una condemna per ésser invisible davant d'un món perfecte, per la meva manera de concebre aquest. Però he perdut milers de trens, he viatjat al més enllà; però algú m'ha donat una embranzida... No sé qui sóc, on vaig... Únicament escric, perquè és en la poesia, en cada mot on puc ser tot allò que sempre he anhelat. L'únic port que aporta calma al meu cor.