Intercepció

Un relat de: AVERROIS

INTERCEPCIÓ

Vol 534 amb destí Roma, estem rebent les seves senyals de auxili, que els passa? Vol 534 contestin! Contestin!
Un silenci esfereïdor omple la sala de control de Fiumicino i uns es miren als altres amb cara de temor quan la senyal del vol 534 desapareix de les seves pantalles.
En diferents parts del planeta succeeixen accidents semblants, no sembla que tinguis res a veure els uns amb els altres, però l'alarma general copsa les noticies a reu del món.
Investigadors de arreu miren i remiren les comunicacions i els possibles errors humans i tecnològics sense aconseguir res.
En Jan Tepler té un teoria i els demés companys se'n enriuen a la cara...
-Extraterrestres? Si, els marcians ens han declarant la guerra i fan que caiguin els nostres avions, així ens mataran de mica en mica...
Les rialles sonen en tota la sala i en Jan no pot acabar d'explicar les seves idees al respecte, és impossible fer que raonin i que puguin pensar en res més que en errors mecànics i humans.
Aquella nit al tornar a casa endolla el seu portàtil que té connectat amb la central. Davant d'ell van passant gràfics i més gràfics fins arribar a on ell vol.
En la pantalla apareix aquella ona sonora mig amagada darrera de la senyal d'ajut. Passa l'arxiu al seu ordinador de taula. Un ordinador que l'hi ha costat més que el seu cotxe i que té els més moderns avenços tecnològics.
Una vegada ho ha fet pot separar les ones i tan sols estudia la que a ell l'interessa. És una transcripció rara, però sembla que no li és desconeguda del tot.
Passen les hores i ha anat desfullant aquella senyal...S'ha meravellat que a mida que l'anava estudiant anava trobant que no era una sola sinó que eren moltes sobreposades. Una a una les ha anat separant i al final té un reguitzell se senyals.
Es repenja a la seva cadira giratòria i somriu mentre escriu en l'informe...

"La causa dels accidents dels últims dies és degut a l'acumulació de senyals dels satèl·lits que s'han agrupat formant una senyal nova, tan potent que ha col·lapsat els sistemes electrònics dels avions"

Una vegada ha acabat amb l'informe, guarda tot el seu estudi i es torna a mirar aquelles senyals i una d'elles és diferent. Prové d'un dels satèl·lits, però hi ha alguna cosa més. Fa triangular la senyal per veure quin satèl·lit l'ha enviat.
Al fer la comprovació obra la boca de sorpresa al constatar que la senyal ve de molt més lluny...D'un punt d'un altre satèl·lit molt més gran...De la Lluna.
Fa les mateixes comprovacions amb tots els missatges que han rebut de tots els avions caiguts en els últims dies i el resultat és el mateix. La senyal prové del mateix lloc i fa servir els satèl·lits que donen voltes a la Terra per ampliar el seu poder.
No content amb això es connecta amb la central i carrega els expedients de accidents anteriors. Una llum d'alarma s'encén en la central de seguritat.
Les hores van passant i el Sol comença a sortir per l'horitzó. A mida que ha anat comprovant cada missatge d'auxili o cada gravació de les converses amb els avions sinistrats, ha anat descobrint la veracitat del que ha trobat. En tots ells hi ha aquella senyal amagada, en tots ells es va produir el desastre per la seva culpa, però qui hi ha darrera? Es pregunta mentre grava tot el que ha descobert en un mini disquet que guarda a la cartera.
Són les cinc del matí i tres hores després ha de tornar a treballar, podria telefonar al seu cap i dir-li que no es troba bé, però aquell descobriment no pot esperar. Va cap a l'habitació i posa el despertador a les vuit i mitja, abans tampoc trobarà a ningú per poder-li explicar, val més que hi vagi descansat... S'estira a sobre el llit i tanca els ulls...
Un raig de llum surt de la Lluna i colpeja a la Terra. El gel dels Pols es fon ràpidament i els oceans comencen a bullir, el núvol de vapor cobreix tot el planeta i a ran del terra la foscor regna esfereïdora. El núvol de vapor crea tempestes que fan que en l'interior dels continents es produeixi un altre diluvi universal inundant tot el que és conegut. Al fondre's tan sobtadament el gel dels pols han produït tsunamis gegantins que han arrasat les costes de tot el planeta. Res s'ha salvat ni tan sols en Jan que surt al balcó de casa seva per veure uns grans ulls que s'atansen cap a ell i com una mà gegantina l'agafa i el fa caure...
El salt que fa al llit desperta de cop al Jan que ha tingut un somni esfereïdor. Suat, amb el cor a mil se'n va a la dutxa per preparar-se per anar a treballar i intentar descobrir amb l'ajut dels seus companys el perquè de tot allò.
Abans de sortir de casa truca al seu cap i el posa al corrent de tot el que sap. Ell li demana que li passi per e-mail el seu estudi així si arriba primer que ell ja començarà a investigar. En Jan ho fa poc abans de sortir del seu pis. Després baixa al aparcament i surt en direcció a la Central d'investigació.
Quatre carrers més avall un tràiler es passa el semàfor en vermell i el cotxe del Jan és encastat contra la paret d'un edifici...
A dins l'ambulància en Jan lluita per sobreviure mentre un dels infermers escorcolla les seves butxaques, troba la seva cartera i el mini disquet. Un altre li injecta una substancia a la vena i el cor d'en Jan deixa de bategar mentre la foscor esfereïdora del seu somni s'atansa cap a ell.

A 384.403 km. de la Terra...
-Hem rebut del cap de la Central d'Investigació la confirmació...Al haver llançat més satèl·lits al espai, la senyal que enviem a la Terra amagada en la dels satèl·lits ha augmentat tan el seu poder que està provocant accidents als avions...
-Però deu ser casualitat, no pot ser tan poderosa la senyal per ocasionar aquests accidents...
-Cada país està llançant més satèl·lits i la xarxa ja és tan complexa que no hi ha racó del món que no estigui coberta i menys les rutes que fan servir les companyies aèries.
-Doncs com ens ho farem ara per enviar sense que ens interceptin els missatges de la Colònia de Mart i la nostra?
-Per ara distanciarem les emissions i ja trobarem una solució.
-Però segur que quan emetrem altre cop, algun avió serà interceptat per la senyal...
-Bé, és un petit pagament a canvi del progrés, no creus?
-Tens raó, quina importància tenen uns quants avions...



FI

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

372736 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!