Sóc vell!

Un relat de: AVERROIS
Sóc vell, ja ho sé! Però això tan sols és una imatge que reflecteix que he viscut, que el temps ha anat emmotllant el meu aspecte físic. Ha anat fent canviar la carcassa exterior d’un “jo” que sempre ha estat el mateix, des de que vaig néixer fins en aquest moment que faig aquesta reflexió tan metafísica.
Sempre he dit que el sentit millor que tenim és la vista, però al mateix temps, també és el que ens enganya més...”Una imatge val més que mil paraules” No està malament com a concepte, però aquesta imatge no deixa d’enganyar-nos cada dia.
Tot depenent del moment d’ànims que estem aquest conjunt de colors, llums i línies, et poden portar a sentiments molt diferents d’alegria, de tristor, desesperació o fins i tot enfonsar-te en la depressió més profunda.
Si ja sé que em direu, la qüestió física no deixa indiferent, no és el mateix tenir 20 anys a tenir-ne 60, però això tan sols passa factura si tu vols ser una persona de 60 anys amb la energia d’un de 20...Deixeu-nos de històries, cada edat lo seu.
Tornant a un aspecte més espiritual, els coneixements a mida que vas fent anys, van omplint un buit que quan neixes quasi és complert. Sempre serem nens tinguem l’edat que tinguem. Uns nens que han tastat moltes coses de la vida i que sinó fos perquè el mirall i algun toc d’atenció de la carcassa que ens porta a deambular físicament per aquest món, no notaríem la diferencia en el pas dels anys.
Però sóc vell! Ja ho sé! Al menys la resta de mortals m’ho recorden dia a dia, però sabeu que penso...Aneu a pastar fang! Què jo fins aquí hi he arribat...Ja veurem si vosaltres hi arribareu.
Us he de dir una cosa...Per poc que pugui intento mirar-me molt poc al mirall.

Comentaris

  • Sóc vell i què?[Ofensiu]
    Imma Cauhé | 18-04-2015

    Vell, què vol dir? coneixement, experiència, vivència, responsabilitat, dedicaciò, esforç, lluita, .... i tant altres coses.
    diuen que quan ets vell et tornes com un infant, i crec que és perquè et despulles de tots els prejudicis i et sents lliure per dir i fer el que realment penses i creus.
    Estic amb tu "que me quiten lo bailao" que diuen.

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 16-04-2015 | Valoració: 10

    Precios
    Montse

  • Entorn[Ofensiu]
    Somiadora sense somnis | 16-04-2015 | Valoració: 10

    Normalment són les persones que ens envolten les que ens fan prendre consciència de que ja tenim o no certa edat. Molt ben relatat!

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

370107 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!