HAIKUS DE LA POESIA

Un relat de: Fidel

La papallona,
esmola les ales, jau
en ple poema ?.


La vida és córrer
per doblegar banderes.
El vers badalla.


Cascada de veu,
onada d'ardència.
Petons fets d'engany.


Aràcnid negre,
deler de paraules, fons
punyal de l'infant.


Em gronxo tot sol
i al riu els dies piulen.
Existència.


Aigua pura.
Oxigen i nitrogen.
Set de síntesi.


La poesia
és un arma de present ?.
És un pou nu amb tu.

Comentaris

  • Ave, company...[Ofensiu]
    rnbonet | 02-07-2009

    ...d'RC i d'haikús sense pena ni glòria a Olot!!!
    Diuen que als "vers haikus" no els calen metàfores i ben poque figures... No ho tinc tan clar: innovem, mesclem civilitzacions, barregem... No és això la futura població mundial? Per què no fer-ho amb els 'renglons curs' d'una estrofa curta?
    Són bons els teus!

    Salut i rebolica!

    PS. El segon, l'hagués acabat amb "el vers batalla".

  • gypsy | 28-06-2009

    Plens de significats, urbans, diferents.
    Jo no en sé d'escriure haikus. Algun cop n'he fet algun, però no són massa bons.
    Sé que els adeptes aquest tipus de poemes senten veritable passió en confegir-los.
    M'agraden i m'agrada descobrir que tens registres literaris ben diferents.

    Petons!

  • Molt ben trobats...[Ofensiu]
    F. Arnau | 13-06-2009

    Fidel!
    El que més m'agrada dels teus Haikus és que mantenen una unitat, sobre el fet poètic en aquest cas. Destaque sobre tots, els que parlen dels insectes -papallona i aranya- (encara que no siguen molt ortodoxes les metàfores al món dels Haikus), i també el darrer que és una mena de síntesi de tot el recull, i alhora un petit homenatge al famós poema de Gabriel Celaya, "La poesia es un arma cargada de futuro"...
    Jo també participe al Premi d'Olot des de fa més de cinc anys (sense cap èxit de moment, encara que no perdo l'esperança...).
    Una abraçada!

    FRANCESC

    PS Ací et deixe els darrers que he penjat a RC:

    -"Haikus dels arbres"

    -"Haikus de les bestioles"


    ... I espere que t'agradara el poema que férem sobre el teu tercet, "Mirant la meva filla..."... Per mi va estar tot un plaer participar-hi!

l´Autor

Foto de perfil de Fidel

Fidel

40 Relats

117 Comentaris

38038 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Si em llegiu, em coneixereu ni que sigui una miqueta. Sóc com sóc, escric el que escric, estimo i renego, canto i de cops...callo.
I sempre... onades de poesia ventilen la meva petita platja.
Ens veiem entre revolts de foc i mots.
Una abraçada !
Fidel