FRAGILITAT

Un relat de: Olga Cervantes

Raquel, quan la persiana verda de la casa pairal ha caigut de cop, la pilota del teu fill gran ha rodolat amb una ganyota de dolor. No t’has adonat que aquesta guillotina és un preludi de mort, de tomba implacable que nega el paradís al voltor. Indolent als escarafalls del sol entre les escletxes, reculls de terra un peluix, que sembla demanar auxili de tan fort com l’estrenys pel coll. L’esgarip del teu nadó que mira amb recança, et fa deixondir i ajups la persiana. Guaites la bogada que al gibrell resta callada esperant que l’estenguis, perquè sap que és allò que més t’agrada. De fil en fil et trasllades, et gronxes pel paradís dels déus que juguen a cartes tots els dies de la setmana, on tu mateixa et deseixiràs quan el cabell et faci de capa blanca.
Fàtima, tu ets la mora que renta roba nit i dia en aquest clot, un tètric soterrani on el safareig és un forat fosc. La pica d’esbandir que és blanca et permet certa claror, però les teves mans gebrades no perceben l’escalfor. Una trapa mig podrida dissimula un pou cec que evites passant d’esquitllentes per evitar caure més vaig que el soler de casa. Això és el teu cau, el llot que no et permet arrelar-te a la vida quotidiana, a la vida d’aquest món. Mires la filla petita i li treus els mocs que regalimen, mires la filleta gran i saps que mai aixecarà dos pams de terra.
Només per la finestrella del forat que hi ha a dalt de tot, sents un tou de rialles pures que acaben barrejant-se amb esquitxos d’aigua, d’un rec ple d’algues i de verdor. Al costat d’una tanca que un infant salta amb tombarelles alades. Al estenedor el vent fa espetegar la roba blanca i el sol la calma amb amor.
Baldament, un dia la Raquel i tu, us trobareu en una platja salvatge on les sirenes de gola profunda canten les estridències del aigua, i els àngels pentinen les onades. No, no, això no és un miratge, no és la llum en el buit, no és el buit de les paraules. És un cara a cara, és un paradís i un infern, emmirallant-se.

Comentaris

  • Bona sort[Ofensiu]
    Nua Dedins | 22-12-2023

    Preciós relat, Olga Cervantes.
    'És un cara a cara, és un paradís i un infern, emmirallant-se.', com la vida mateixa.
    Endavant, sort i encerts i molt bones festes!

  • poètic, malgrat tot. [Ofensiu]
    Atlantis | 20-12-2023

    Un relat de molta actualitat, centrat en dues dones. El paradís i l’infern.
    Amb un llenguatge molt ric i ple de poesia, malgrat la duresa de la situació.

    Que tinguis Bon Nadal, Olga.

  • llpages | 19-12-2023 | Valoració: 10

    Quan es retrobin la Raquel, jueva, i la Fàtima, musulmana, hi haurà pau. Un relat que denuncia veladament la lluita estúpida entre dues religions perquè els desitjos d'aquestes dues dones són els mateixos. Un text riquíssim en vocabulari i imatges de gran sensibilitat, l'he trobat molt ben escrit. Enhorabona, Olga, i mai més la guerra!

  • Paradís i infern al mateix temps[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 18-12-2023 | Valoració: 10

    Un relat real i social, ple de poesia, malgrat la duresa d’algunes imatges. Tens una prosa poètica única, amb un llenguatge riquíssim. Espero que les dues dones sàpiguen trobar el camí del paradís. Petonets i que passis un molt bon Nadal!

    Aleix

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Olga Cervantes

Olga Cervantes

43 Relats

250 Comentaris

35596 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Nascuda a Barcelona fa uns anys, he viscut gairebé sempre a l'Hospitalet de Llobregat, però la meva etapa literària va començar al Poblenou. Es veu que el mar m'inspira. Potser, algun dia faré arribar el mar fins la muntanya.