Tant de bo trobem un món en pau

Un relat de: Olga Cervantes
El futur començarà amb la guerra d’Ucraïna, en aquell cementiri groc en que es convertirà la ciutat que l’Olga voldria. La tanca de ferro grinyolarà, les tombes quedaran obertes, camuflant unes vies de tren que la duran a refugiar-se en un camp de misèria. Caminarà en filera, rere l’àvia i la tieta, portant caramels a les mans i als cabells, cintetes. Encara que no aniran vestides igual, les tres semblaran un sol gat negre, el negatiu d’una fotografia que s’estintolarà en les estrelles.

A L’Hospitalet, la tieta Felisa mira d’esquitllentes el futur que li ve al darrera, perquè li agrada explicar-li contes de follets i princeses. Però veient el cadavèric parc i les mortes orenetes, nom és li pot xiuxiuejar, “tu tranquil•la, nineta”. La mort s’arrepapa coquetament i selecta, picant l’ullet a la guerra entre espanyols i catalans, que ja s’està fent eterna. Vora el cementiri no se sent el xiulet del tren que als morts fa companyia, tan sols un esgotador oblit que ha de passar per la via, camí de França, com flor marcescible. La xemeneia de la fàbrica que ja no produeix química, fa un estossec i, tot d’una, s’ensulsia deixant el present colgat de fum, cendra i melangia. La dona baixa l’esguard i amb els cabells es fa una trena que penja pel davant, despentinada i ofesa.

La iaia Carmen, amb una aura de pessebre, caminava la primera de les tres, tan ben pentinada que no semblava que a Palestina hi habités la guerra. No es feia la idea, que en una taula d’hospital, trenta-nou nounats acabats de morir, s’embarbussessin, desplaçats i inerts. En el cementiri del passat, s’emmirallava una llum quàntica, eixarrancada entre els nínxols de vidre, exhibint cintes, fotografies i el número que els identifica. La plausible vella, anava reconstruint l’anatomia goda i mora i deixava una estela de possibilitats, que a l’Olga la feien contenta.

Comentaris

  • Un bri d'esperança[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 19-11-2023 | Valoració: 10

    La descripció crua i alhora tan real, ha fet que aconseguissis plasmar un relat ric en paraules, detalls i fets, que tot i la seva cruesa, transmeten un bri d'esperança.

    Un fantàstic relat Olga.

    Molta sort.

    Rosa.

  • Preciós[Ofensiu]
    TerricheT | 17-11-2023

    Un relat ple de màgia, tot i els horrors que se'n descriuen, t'impregna d'un aire de renaixença i esperança. Molt poètic l'estil, i molt líric.
    M'agrada veure't per aquí, i participant en el concurs. Espero que el jurat sàpiga veure els dots d'aquesta petita peça d'art teva.

    Sort!

  • Un present ple de fum[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-11-2023 | Valoració: 10

    Caram, el present i el passat ja sabem com són; però el futur, esperem que sigui molt millor. És un relat molt íntim, ple de detalls i molt bona lletra. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Olga Cervantes

Olga Cervantes

43 Relats

250 Comentaris

35594 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Nascuda a Barcelona fa uns anys, he viscut gairebé sempre a l'Hospitalet de Llobregat, però la meva etapa literària va començar al Poblenou. Es veu que el mar m'inspira. Potser, algun dia faré arribar el mar fins la muntanya.