Ets un inútil

Un relat de: Llorenç Garcia
-Ets un inútil. No t’hi esforces. Per què moure’t si res del que faces reixirà? Fe en què? En tu mateix? Són dèries inútils aquestes que et proposes.
-Per què t’empenyes a convéncer-me que res del que faça no servirà? Sóc un lluitador. Em cresc davant l’adversitat. Encara que torne amb ferides sagnants de bat en bat.
-Tu mateix ja predius una fi apocal·líptica de la qual no et podràs escapolir. Tornaràs pitjor que abans i més conscient de la teua incapacitat i del teu valor escarransit...

I així cada matí, Arnau es corcava en aquest diàleg interior fins al punt que quasi no podia llevar-se del llit. L’havien sotmès a moltes cadenes externes, però el nou repte era bregar amb les internes.

Comentaris

  • Molt bo[Ofensiu]
    Naiade | 15-12-2013 | Valoració: 10

    Un relat valent, que ens descriu com ens preparen per a no lluitar, per tenir por, per conformar-nos a la trista realitat perquè uns quants puguin viure de meravella.
    Espero que el teu Arnau se’n surti i trenqui cadenes i endavant valent...
    Una forta abraçada i Bon Nadal!!

  • Curt i intens[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 06-11-2013

    En un diàleg intern molt ben portat has estat capaç de resumir les grans contradiccions que pot tenir qualsevol persona. Aquesta lluita interna, personal m'ha fet pensar força i, precisamnet per això, t'agraeixo moltíssim els teus mots.
    Una abraçada ben forta, Llorenç!

  • Ningú ...[Ofensiu]
    AVERROIS | 06-11-2013 | Valoració: 10

    ...és un inútil. La vida ens ensenya que caure i tornar-se a aixecar és el que toca. El que no ha caigut mai no sap el que és la vida. Quants cops t'hauràs d'aixecar per arribar a gaudir d'aquesta vida, ningún ho sap, però cada cop un es torna més fort i la caiguda pasada un récord per obligar.
    Una abraçada.

  • Benvingudes les internes[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 06-11-2013 | Valoració: 10

    Benvingudes les cadenes internes, perquè, senzillament, són les teves. Escolta'n d'altres, clar que sí, però pren les teves decisions amb tota la raó que puguis. La clau de les teves cadenes les tens tu. Les dels altres, a saber on paren! M'agrada sempre llegir-te i aprendre. Una abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108425 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog