Narcís i les nimfes

Un relat de: Llorenç Garcia
Les nimfes s’havien atipat dels seus refusos, de com de refractari es mostrava a les
insinuacions pícares i a d’altres trip-i-jocs emanats del més refinat art de la seducció.
Mentrestant, Narcís continuava embegut de l’encís de la seua pròpia imatge que el llac li tornava. El donzell es recreava en una fesomia, que fins ara sols s’havia atrevit a intuir, i en una silueta millor proporcionada que la que les figures ombrívoles de la floresta pogueren revelar-li. I és que ni el talent afilat d’un arquitecte haguera cisellat les protuberàncies i esvorancs amb tanta precisió coríntia, ni el pintor més virtuós del Parnàs haguera embabucat les Muses perquè matisaren aquelles tonalitats tan ben impregnades. Aquella obra excedia la capacitat humana i sols un creador d’alguna religió monoteista podia ostentar-ne l’autoria.
-Com he pogut viure ignorant tanta beutat de la qual soc posseïdor? És un ensomni fruit d’alguna entremaliada nàiade? Aquesta realitat em trasbalsa...
Sols restava una manera de resoldre l’enigma i es tractava, clar i ras, de capbussar-se al llac per esbrinar si existeix alguna baula extraviada entre aquella representació idíl·lica i la realitat.
I així fou com Narcís gosà retirar el filtre anomenat “llac” que enaltia el seu físic i, en aquell punt, descobrí la realitat que emmascarava la xarxa social: ERA LLEIG.
Amb l’autoestima de bell nou atrotinada, decidí perpetuar la mentida i ofegar-se definitivament en la mentida del “llac”. Sols així les concupiscents nimfes continuarien entestant-se en els seus infructuosos deliris de pidolar un bocí d’atenció a aquell déu de bellesa virtual.

Comentaris

  • Bon relat[Ofensiu]
    Naiade | 26-01-2024 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el teu relat Llorenç, a més de ben escrit i descrit has sabut donar-hi un aire molt particular i adient.
    et desitjo molta sort

  • Bona sort[Ofensiu]
    Nua Dedins | 19-01-2024

    Molt bé Llorenç. A veure cap on et porten aquestes nimfes! Segueix escrivint i t'anirem llegint. Sort i encerts!

  • Narcís [Ofensiu]
    Prou bé | 19-01-2024

    El mite de Narcís explicat amb molta originalitat i bona 3s ruptura.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108484 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog