En blanc i negre

Un relat de: mjesus

Vaig començar per casualitat tot fent fotografies d'ulls en un període de la meva vida d'estudiant. Al principi maldava per trobar l'enquadrament apropiat o bé per captar les emocions amb la resta de faccions. Ara he reduït l'espai, emmarcant-los en un únic paisatge possible: la pell i les clivelles que conformen l'expressió; i uns arbres que donen ombra: les celles. En tinc un àlbum ple, ja puc dir que en faig col·lecció. El que més m'ha sobtat al llarg d'aquests anys, ha estat la docilitat de les persones a deixar-se retratar aquest petit fragment del seu rostre. «Els ulls? -preguntaven tot fent un somriure burleta». «Sí -els deia jo- no pensis en la càmera!» en un intent de vèncer la seva resistència…, ningú fins ara s'hi ha oposat. M'he convertit en una col·leccionista compulsiva de mirades.

Mentre giro els fulls d'aquest àlbum, recordo els moments i els noms (sempre el demano, potser en un intent de donar-hi una dimensió real, un to humà)..., en Joan..., sí… aquests, Joan es deia, va ser el primer. Em va commoure intensament: me'l mirava des de la barra d'un bar sense que ell s'adonés. Intentava desxifrar els motius del dolor que regalimaven les seves ninetes… Els ulls li brillaven d'una manera esfereïdora, un clam silenciós se'n desprenia. Tenia tota la pinta de beure més que un clot d'arena. De sobte les nostres mirades es van creuar, vaig sentir un fibló potent que em travessava les entranyes i en aquell moment ho vaig decidir. Mentre ell xerrava amb el cambrer, vaig treure la càmera buscant l'angle perfecte. Volia captar aquella mirada fosca i tèrbola… sense color.

Sí, recordo en Joan… ara sóc com l'Indiana Jones a la recerca del Sant Graal, o com un "voyeur" en una platja nudista. Cerco l'essència d'uns ulls perduts, recreant-los en un instant d'eternitat.

Comentaris

  • jaoy berdey 2U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![Ofensiu]
    angie | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • i amb encant![Ofensiu]
    Unaquimera | 30-08-2007

    Recordo perfectament aquest repte... Vas aconseguir redactar una bona peça, amb força encant, repartit equitativament entre la idea de la col·lecció de mirades i en el seu desenvolupament.
    El títol que vas triar té gran poder d'evocació cap al món de la fotografia, així que fa el seu paper introductori a la perfecció i troba la seva rèplica just al final del segon paràgraf: molt encertat.
    Un cop dins el text, hi ha una gran coherència interna i la narració esdevé molt amena. Les petites descripcions, ben expressades, encaixen perfectament.
    Es poden trobar frases molt atraients... un munt d'elles!
    Tal com et vaig dir en el seu moment, un relat encertadíssim que m'ha resultat ben grat de rellegir.

    Rep una abraçada amb gust de vacances,
    Unaquimera

  • agradable[Ofensiu]
    ANEROL | 10-06-2007 | Valoració: 9

    un relat agradable

  • Mirades[Ofensiu]
    Naiade | 10-06-2007 | Valoració: 10


    La mirada diu tantes coses. Per molt que una persona vulgui amagar el seu sentir, els ulls no poden amagar res a qui sap observar-los.
    Un relat bo, ben descrit i molt aconseguit.

    Una abraçada de Naiade

  • gypsy | 10-06-2007 | Valoració: 10

    una col·lecció interessant, no són tangibles sinó quelcom profund ancorat dins l'interior de les persones i que molt probablement es reflecteix en els seus ulls.
    Un molt bon repte, original i que toca la fibra sensible.
    M'agrada el to seré com és escrit.
    Només un però molt subjectiu, crec que millora sense posar lo del Indiana Jones a la receerca del Sant Graal, entenc el que vols dir, però l'exemple m'ha semblat molt cinematogràfic. No em facis massa cas, tinc tendència a retallar, jo, de vegades crec que és com una malaltia.

    L'enhorabona de nou, un gran text que commou!.

    petons

    gypsy

    PD: el títol:bonic!

  • Em sembla...[Ofensiu]
    rnbonet | 09-06-2007

    ...xicona, que alguna cosa d'autobiogràfic té l'escrit.
    La història, simple i senzilla en apaciència, es recrea en xicotets detalls que nomé sap copsar i apreciar un fotògraf o un pintor... De vegades, també, un escriptor.
    El final, captivador, emocionat, 'clava' tota la resta de la història.
    Salut i molta rebolica!

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de mjesus

mjesus

42 Relats

245 Comentaris

64740 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
*

R en Cadena

"La senyora Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la Sra. Baiba Liepa, al Sr. Xavier Valeri Coromí, la Sra. jacobé, el Sr. Filalici, la Sra marga i la Sra. Elvira"
Li heu d'agrair a l'EmmaThessaM!
(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Taller d'escriptura a relats en català:
Per qualsevol informació aneu a la web: http://es.geocities.com/tallerrelat





clar_lluna(arroba)yahoo.es
trasgrafica.com