Els tres porquets (v.1.0)

Un relat de: mjesus

Recordeu el conte dels tres porquets i el llop? Recordeu com corria el llop amb la cua entre cames, cremat i avergonyit? El veieu? Però el que no sabeu és el que deia entre dents, millor dit, entre ullals: "Un dia us ho tornaré amb escreix", mentre desapareixia dins la foscor dels boscos. El porquet Jorge, li va dir a la mare porqueta que volien córrer món, i ella amb posat trist els va dir que no badessin que el llop ferotge sempre era a l'aguait. En Jorge, el garrí més vellet va construir una granja molt segura a Mèrika, amb grans gratacels que el feien sentir-se indestructible i poderós. En Toni el porquet mitjà, vivia a Glanterra feliç i confiat, li agradaven les cases de camp més baixetes d'estil colonial plenes de catifes i amb molts miralls. En Pepet, matusser i escarransit, sempre seguia als seus germanets com el pollet a la gallina. Vivia a Gespania, feia i desfeia al seu gust, escampant confusió.
D'aquella feta amb el llop, els tres porquets eren més entremaliats: saltironaven i jugaven amb la merda que vessaven provocant conflictes arreu del món i ningú era capaç d'impedir les seves malifetes. Tenien a tota la població de garrins d'ultramar ben acoquinada!

Si reprenem el fil que hem esfilagarsat d'aquesta història, trobarem a en Bin, el llop. Recordeu el que va dir? doncs, tal dit tal fet. Replegant forces durant anys, va planejar la manera de destruir les granges dels tres porquets. Va crear un exèrcit de seguidors, que va anar disseminant allà on eren els garrins. Sempre observant en silenci, com ho faria una nina en un prestatge, es va adonar que era la d'en Jorge la que coïa el rovelló més preuat. I així va ser com sense previ avís i d'una revolada li'n va destruir les torres més altes. Els garrinets ploraven desconsolats, no havien tingut en compte les paraules de la seva mare i el llop els havia agafat per sorpresa. Ara ells s'hi havien de tornar, el joc no havia acabat… però això és una altra història molt llarga, que explicaré en una altra ocasió.


Comentaris

  • Molt bo![Ofensiu]
    nuriagau | 28-03-2010 | Valoració: 10

    L'he llegit pensant que potser seria un conte infantil per llegir-li al uanra. Ja veig que no.

    A George Orwell li agradaria aquest relat. O no té un objectiu semblant a la seva "Revolució a la granja"?

    Anima't a penjar els teus relats més recents, no? Vinga!

    Núria

  • Salut i felicitat, amiga de pàgines![Ofensiu]
    rnbonet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • I tant que en són de porquets!!![Ofensiu]
    Leela | 20-08-2008

    Molt bo aquest, si senyora!!!
    El tuf d'aquests porquets es flaira arreu del món i tot per no voler escoltar les veus de l'experiència i actuar com uns garrins, infantils, entremaliats i eixalabrats! Molt ben trobat el símil, molt divertits els noms dels personatges i on habiten i molt aguda la idea... potser podries refer més contes en aquesta clau d'humor (en fa falta molt d'humor sobretot en aquests àmbits 'polítics').

    Una altra abraçada!

  • Recorde el repte...[Ofensiu]
    rnbonet | 27-11-2007

    ...i recorde la història!
    Simple i complexa alhora, com aquella dels tres porquets original. Aquesta, però, més 'civilitzada', i per tant, amb més 'significats' possibles -per no dir, xicona, amb un 'missatge actual gens amagat'... o potser amb una 'lleteta' que ja l'hagués empescada ja... i l'hagués escrita.
    Una història de les que m'agraden!!! I ja ho saps: a escriure... i a pintar!
    Salut i rebolica!

  • Quina colla de porcs![Ofensiu]
    Nubada | 27-11-2007

    Hola, mjesus!
    Et repetiré algunes de les coses que ja et vaig comentar en el repte: aquest relat és genial, molt ben trobat. Com qui parteix de la història que "diu que eren un ianqui, un anglès i un espanyol..." retrates de meravella els porquets (mai millor dit!) i els països que els han de suportar. I el llop... i els noms que els poses a tots plegats... molt bo, de debò!
    (Ah, d'això... ja vaig veure els "miralls", eh?)

l´Autor

Foto de perfil de mjesus

mjesus

42 Relats

245 Comentaris

64532 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
*

R en Cadena

"La senyora Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la Sra. Baiba Liepa, al Sr. Xavier Valeri Coromí, la Sra. jacobé, el Sr. Filalici, la Sra marga i la Sra. Elvira"
Li heu d'agrair a l'EmmaThessaM!
(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Taller d'escriptura a relats en català:
Per qualsevol informació aneu a la web: http://es.geocities.com/tallerrelat





clar_lluna(arroba)yahoo.es
trasgrafica.com