Ella, ell, l’altre i l’armari

Un relat de: Joan Gausachs i Marí

Ella
Carmina Cardona era una rossa força voluptuosa, ella n’era conscient i en treia partit. Sabia que tots els homes la miraven i admiraven i que a molts s’els despertava el desig... Mai, però, en va treure cap benefici monetari, amb la satisfacció i el gaudi personal ja en tenia prou. Un dia, va topar amb en Robert Sastre...

Ell
Robert Sastre era un jove un xic faldiller i sempre estava a la que salta. Últimament, però, el preocupava un xic el petit negoci que tenia perquè no rutllava prou bé a causa d’alguns impagaments de la seva clientela. En una de les seves caceres, va ser ell qui va caure de quatre grapes. Va conèixer a la Carmina Cardona i...

L’altre
Rodolf Valentí era un vividor que se les donava de conqueridor. Aquesta vegada ni tan sols havia hagut de parlar gaire, ja que una rossa exuberant se li va tirar al damunt i se’l va emportar a casa seva i quan ja es pensava que anava per feina, sonà un clàxon...

—El meu marit! És el meu marit que toca el clàxon perquè baixi a obrir la porta del garatge. Cuita dóna’t pressa, posa’t dins de l’armari i no facis soroll.

L’armari
—Ei! Encara hi ha algun lector? Doncs anem per feina, us explico el final:
Aquesta setmana ja en porto cinc, de clients, que s’han aposentat dintre meu. Pobrets! Poc s’esperaven que el que pugés fos en Robert Sastre.
I, com ja haureu suposat, tots els ensarronats per la Carmina Cardona eren clients morosos que havien de claudicar per evitar escàndols majors...

————
Escrit el divendres 19 de febrer del 2021
Pilar Campmany i Piqué ho ha revisat al dia següent.

Comentaris

  • He passat una estona entretinguda[Ofensiu]
    cuidador_d-ossets | 14-10-2021 | Valoració: 9

    M'agrada el teu estil literari. Jo soc un amant del bon humor, especialment de la Trinca i del Polònia i m'agradava bastant una sèrie que es deia "vindrem a sopar".

    Trobo que saps entretenir i sorprendre a la gent (almenys, pel que he llegit jo de tu) i sempre surts amb estirabots originals i simpàtics i això sol agradar al lector.

    Quan vulgui entretenir-me, procuraré no oblidar-te. Ho dic sincerament.

    Endavant, Joan!!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL GÈNERES NARRATIUS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Gèneres Narratius» que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Ai, els armaris![Ofensiu]
    Pallars | 21-03-2021

    Veig que els armaris i el que s'hi cou dintre donen molt de sí. Feliç coïncidència!
    Salutacions!

  • vodevil[Ofensiu]
    marialluïsa | 20-03-2021 | Valoració: 8


    Tres personatges i un armari...un autèntic vodevil que fa somriure. Molt original i divertit. Ha ha ha !

  • Ella i ell, l’altre i l’armari[Ofensiu]
    kefas | 17-03-2021


    Ella i ell, l’altre i l’armari
    a dins d’una habitació
    no pas per resar el rosari
    sinó per tocar el crostó
    al Valentí, perdulari,
    que empaitant a la Cardona
    encegat no se’n adona
    que fa el paper de canari.

    La lliçó del vodevil
    amb la veritat encaixa:
    si vols tastar un bon pernil
    sempre abans passa per caixa

  • Erotisme fi[Ofensiu]
    Materile | 16-03-2021 | Valoració: 10


    Sí, senyor!! Un relat original i que amb poques paraules ens condueix a l'erotisme i amb un final sorprenent. Un relat molt ben trenat i que fa córrer la imaginació. M'ha agradat molt.

    Materile

  • Bon relat[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 15-03-2021

    Com t'agrada el vodevil!

    No és un eròtic tòrrid, ni de bon tros, però té la seva gràcia eròtica. No sempre cal escalfar al lector, sols amb seduir-lo ja tens molta feina feta, i el teu estil d'escriptura sempre va del bracet amb la ironia. Aquest mes no podia ser de cap altra manera, ets un mestre en aquesta tècnica.

    Tens una veu pròpia, i un estil molt personal. No el perdis.


    I per això que dius dels comentaris, seria una bona idea per evitar aquests altres comentaris que es fan pel fòrum, així tots estaríem contents de poder comentar allí on ens sembli més encertat.
    De moment encara et comptabilitza com comentari normal.

    Una abraçada i salut!


    Ferran

  • Ep Joan![Ofensiu]

    No esborris res, i no pateixis per una nímia errada de tecleig, aquestes no les tenim en compte, son errades que se'ns poden escapar a qualsevol.

    I si era pel diacrític, tampoc no els tenim en compte.


    Ara!, si arribes a fer servir la paraula "melena" per descriure una cabellera, aleshores et desterràvem a l'infern dels proscrits, això tingueu per segur.
    Busca el significat de melena en català, i ja veuràs que d'eròtic ni sensual no en té res.

    Et desitjo sort aquest mes, fins ara has anat bé, has estat en dos desempats, a veure si és cert allò de; la tercera és la bona.

    Una abraçada i salut!

  • També l'erotisme pot ser divertit[Ofensiu]
    brins | 15-03-2021 | Valoració: 10

    Un nou relat escrit amb molt bon humor i originalitat, Joan, com sempre.

    Gràcies per l'aclariment que has fet sobre els lapsus que has tingut en el text. Sé que ets una persona molt formal que no vol incomplir cap de les normes que ens indiquen els companys de la Comissió de Concursos.La teva obediència, és un mèrit.

    brins

  • Això no és un comentari[Ofensiu]

    L’apartat 8 de les bases del concurs diu que una vegada presentats, no es poden retirar els relats per a fer esmenes... Jo que soc bastant disciplinat ja ho he fet en una ocasió i no vull repetir-ho. Els lapsus ortogràfics d’aquest relat no són imputables a la Pilar —a qui mai podré agrair prou les seves aportacions— sinó a la manca de rigor per la meva part en fer les correccions indicades.

    I com que això no és un comentari, m’agradaria i MOLT, que no constés, que no sumés als comentaris rebuts. És a dir, m’agradaria i MOLT que les intervencions/comentaris que un autor fes en els seus propis relats no constessin com a tals... no sé pas si m’he explicat prou bé.

  • divertit[Ofensiu]
    Rafael P. Lozano | 14-03-2021 | Valoració: 10

    Divertit, el sentit de l'humor és molt important, i més en el que ens toca viure.Un simpàtic mini relat.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 9.4

l´Autor

Joan Gausachs i Marí

124 Relats

1298 Comentaris

182962 Lectures

Valoració de l'autor: 9.95

Biografia:
   Joan Gausachs i Marí (Horta, 15/01/1942) sóc com es pot veure, un autor jove.
   En el meus inicis vaig treballar les redaccions escolars que ens feien fer en els col·legis "San Joaquín", d'Horta, i "Condal", aquell que està al costat del Palau de la Música de Barcelona.
   Més endavant, vaig col·laborar en revistes particulars que no estaven a la venda, motiu pel qual les meves magnífiques creacions han passat desapercebudes.
   De totes maneres voldria [voldria, en condicional] donar grans —més aviat seran petites— obres a la posteritat, sempre que a aquesta no li molesti.

—oO·Oo—

   Vaig arribar a Relats en Català per mitjà d'en PEP HOMAR I GIOL, del qual sóc un fidel seguidor. Després casualment, un dia, en obrir la pàgina, vaig veure, en l'apartat "Relats a l'atzar", un que em va cridar l'atenció: La Lola de Can Gasparó. Lola i Can Gasparó són dos noms molt vinculats a la meva família. De Loles, n'hi ha moltes, però que, a més a més, siguin de Can Gasparó!... Hi vaig ficar el nas. Efectivament, es tractava de la meva tia-padrina Lola Gausachs i Torelló, i la narració era feta per una néta seva: EULÀLIA MOLINS I ARAGALL, filla d'una cosina-germana, meva, de tota la vida.
   Aquestes dues circumstàncies m'han animat a penjar alguna coseta. Ho sento, ho sento!
   Ara bé: no vull pas que, si els meus relats no agraden, en Pep i l'Eulàlia en paguin les conseqüències.