El Claustre

Un relat de: magda
Porta. Color gris. Fusta i ferro. Gruix 0,154, alçada 3,021, amplada 2,945. Mecanisme d'obertura desconegut. Descodifico. Obro i entro.

Unes voltes de dimensions petites tanquen un rectangle imperfecte. El terra és de pedres i ciment. En el centre de cada costat hi ha un banc i una mostra de vida vegetal. Vibració sonora desconeguda. Els sistemes no funcionen correctament. No tinc senyal externa. Connectaré el dispositiu d'enregistrament manual. Problemes amb la memòria fonològica. No recordo els noms de les coses que analitzo. Error. Error. Error.

De cop tot és clar, com si s'hagués fet de dia. L'aleteig que abans m'havia espantat es dilueix suaument en el silenci que embolcalla l'escena. Un silenci estrany, que es deixa sentir. Sé que és silenci perquè el reconec com a tal. No tinc explicació per la seva sonoritat, ni per si és real o no, però estic segur que el sento. Les fulles seques cruixen sota els meus peus i la sensació, per més que nova, resulta agradable. Gaudeixo fent aixecar una pols fina i daurada que forma remolins dansaires. L’espai agafa un to blau que canvia d'intensitat amb cada volta. Hi passejo una llarga estona i cada cop estic més segur que és aquí on, d'alguna manera o altra, es conserva la memòria de la meva vida, tan llarga que ni puc recordar-la. O potser la memòria de tots els éssers que hi han entrat o hi entraran. El claustre m'amanyaga els pensaments. La certesa que és real i que algun dia podré tornar-hi m'acompanyarà a partir d'ara. Potser no en forma conscient, però això tampoc és tan important com creia abans. Ara sóc un altre home. Sóc tots els homes que vull ser.

El 9313C1 surt per la porta del Claustre en el moment just que la nau hi para davant. El vestit autopropulsat el porta a dins, protegit de l'atmosfera desconeguda del nou planeta. Encara que tots els sistemes tornen a funcionar correctament, el 9313C1 triga un nanosegon més del que li cal per tancar les escotilles sobre la imatge de la porta gris.



Comentaris

  • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


    Cartell

    Invitació

    Jornada ARC del Microrelat en Català

    Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

    Dissabte, 21 d'octubre de 2017

    [ Inscripcions ]

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Suggeridor[Ofensiu]

    i fantàstic. No m'estranyaria que acabessin trobant el monòlit de 2001!

  • Enhorabona[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 01-05-2017

    Qui ha dit que la ciència ficció no pot ser poètica?
    Enhorabona per la tria, Magda!

  • Genial[Ofensiu]
    Naiade | 25-04-2017 | Valoració: 10

    Un relat excel·lent i molt adient a la tematica

  • Un missatge.[Ofensiu]
    Calderer | 23-04-2017



    Benvolguda Magda,

    Això no és un comentari del teu relat, un altre dia que tingui més temps.

    Trobo que avui és un bon dia per posar en marxa iniciatives relacionades amb la lectura i l'escriptura. N’estic promovent una i un autor que em mereix el màxim respecte (Vladimir / Jordi Masso) t’ha recomanat. Per això t'agrairia et posessis en contacte amb mi quan et vagi bé. lluisjulian58@gmail.com

    Bona diada

    Lluís

  • Contrast[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-04-2017 | Valoració: 10

    M'ha encantat el contrast de la primera part, escrita amb frases curtes i la segona, escrita amb frases més llargues, més descriptives. El contrast és magnífic i el que volies dir, també. Una forta abraçada.

    Aleix

  • Claustre?[Ofensiu]
    Montenegro | 15-04-2017

    Hola, Magda:

    El relat m'ha agradat. Però trobo que la paraula claustre com a títol no hi diu. Tal vegada per l'aire futurista del text. Per ventura, quelcom més modern com a "Claustre 3131CN". No sé. De totes maneres, enhorabona.

l´Autor

Foto de perfil de magda

magda

45 Relats

108 Comentaris

33237 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
We are what we pretend to be, so we must be careful what we pretend to be.
Kurt Vonnegut