Decidit! Em compro l'ordinador!

Un relat de: Albert Sunyol Ocón

Us parlaré dels ordinadors, o més ben dit, dels aparells que s'encallen més que un tartamut i que et deixen tirat en els moments més oportuns, o vulgarment coneguts com els momentos Nescafé. Si un es vol comprar un ordinador en primer lloc ha de saber actuar. Per què ho dic? Perquè quan entres a una tenda d'informàtica has de fer veure que entens tot el que t'expliquen, tot i que en aquell moment et sembla que et parlen en marciano i dius que si amb el cap: mira, un dia que jo vaig anar-hi, em van parlar de si volia més memoria RAM i vaig contestar que jo la RAM la comprava en tetra-bricks, pensant-me que es tractava de la marca de la llet i no pas de les targetes: des de llavors, comprendreu que jo mai entro sol a una tenda d'informàtica. Durant la conversa intel.lectual que vaig tenir, recordo que també vaig sentir que em parlaven del Disc Dur, i jo els vaig contestar que me l'apretesstin bé perquè no s'estovés...en definitiva, l'únic que em va quedar clar és que era incompatible amb la Informàtica.

Quan t'encolomen tot un senyor ordinador, ve el moment d'instal.lar-lo, i es clar, tens un vertader problema en connectar els cables...aquí hi ha varis dilemes, que he classificat en tres categories:

a)El Manual: a l'hora de conectar els cables, a veure qui és el llest que entén el manual d'instruccions, que com no, sempre vé en un Anglès de Nivell Oxford, és a dir, que ets incapaç de desxifrar-lo. Aquesta opció, per tant, la descartem, a no ser que volguem anar a muntar l'ordinador a Anglaterra

b)Sexualitat: ens referim a la sexualitat perquè hi ha un problema fonamental, que és el de conectar el mascle amb la femella...que dius, aquí hi ha una discriminació de cables: per què no pot haver-hi connexions homosexuals o poligàmiques...acas ho dicta l'Església de l'informàtica?? en fí, que amb els temps que corren ets incapaç de distinguir d'un cable d'un altre, i optes per no endollar-los per si de cas..

c)Bricomania: I aquí vé el tercer dilema, que és el de buscar en la nostra videoteca on és el programa de Bricomania que t'ensenyava a muntar ordinadors; amb la sierra de calar del 23 i els tornillos del Leroy Merlín..tu, per suposat, ets incapaç de muntar-te l'ordinador i el que montes realment és un perill públic


En definitiva, que el dilema es soluciona, com sempre, fent venir al tècnic, que et fa quedar en evidencia...llavors et fas el propòsit d'estudiar informàtica.

Per fi tenim l'ordinador en marxa i estem més contents que unes maraques...però...atenció!! Vols navegar per Internet?? Aquí bé el gran problema dels ordinadors...quina connexió triaras? com s'instal.la?? Per començar, veus 10.000 anuncis de tarifes planes i ADSL per la Tele, amb nosequants megues, que dius, com hi caben alli dins.?.i no saps quina escollir..ah, que clar, per això estan els amics per a que t'aconsellin en els moments difícils...doncs res, acudeixes a ells i tens el problema que cadascun et posa a una pega x cada connexió que té: "a mi no em va bé", "aquesta no te'n fiis", "jo agafaria aquesta"....és una decisió tan difícil que directament ja optes per què t'ho adivini un futuròleg, o sinó, tirant la moneda a l'aire, que acabes abans...

I per fi tenim connexió a Internet, i sembla que l'ordinador vagi bé...però quan fa poc que el tens ja venen els problemes..que dius, aniré a El Diario de Patricia a explicar-los..que si se't penja, que si ha entrat un virus...llavors penses: doneu-li un frenadol o un gelocatil pobre, o sino 10.000 històries més que fan que la cara d'alegria de quan el vas comprar es converteixi en un autèntic suplici. Solució: anar a la tenda, que com sempre, et farà pagar un ull de la cara per la reparació dient-te que han d'anar a buscar les peces a les Illes Barbados, quan realment les tenen a sota el taulell i els fa mandra treure-les.

En definitiva, que si heu de comprar-vos un ordinador, us recomano que us feu informàtics o bé reseu a Sant Gigabyte, a veure si teniu la sort de que pugueu fer servir l'ordinador. De moment, jo tanco la Sessió i espero no penjar-me. Apa, adéu!

Albert Sunyol.

Comentaris

  • Oléeee![Ofensiu]
    Xifré Ramos | 10-11-2007 | Valoració: 9

    Un relat divertidot..sincer i cachondo. Es nota que l'Albert és de Reus. VISCA REUS!! visca la mare que va parir a tots els reusencs/es. Noi segueix així!

  • Divertidet...,[Ofensiu]
    rnbonet | 09-01-2007

    ...realista amb humor, pensat i possiblement experimentat en més d'una proposta o idea. Ho dic per experiència: xicon, a mi també m'ha passat!
    I a per més! I segueix amb la vocació.
    Salut i molta rebolica!

l´Autor

Albert Sunyol Ocón

12 Relats

9 Comentaris

10115 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
Reus, 31 d'Octubre de 1986.

Periodista.
Descobrir, aportar sentit crític a tot allò que m'envolta em podria definir.

La meva veritable vocació és fer ràdio, un mitjà d'expressió on les paraules esdevenen imaginació. I m'agrada escriure, fer un retrat del que m'envolta.