Boníssimes!

Un relat de: F. Arnau


Tot va començar com un desig morbós i malaltís, això que ell, com havia dit molts anys enrere l’Oscar Wilde, ho suportava tot menys la temptació. Aquell anunci era irresistible per a la seua libidinosa gana, i més encara en aquell mes de maig tan lluminós en el que semblava que l’estiu s’hagués presentat abans d’hora. Les noies s’anaven despullant de mànigues i de camals, amb tota l’ànsia que li dóna a la pell jove tant de temps de foscúria, d’ombra i de gelor. Tot ajudava a augmentar el seu deler, perquè més que desig, allò que ell sentia s’havia convertit a poc a poc en un deler irrefrenable i suprem. Es posava a pensar en com les lleparia sense deixar ni tan sols un mil•límetre. Aquella rodonesa, aquella exuberància el tornava boig, però ho tenia prohibit, i potser aquella dràstica prohibició encara li les feia desitjar amb més intensitat. Primer les havia vist a les marquesines de la parada de l’autobús que tots els dies agafava per anar al seu treball a l’Oficina del Cadastre. Després també vingueren les campanyes de premsa i televisió. Estaven per a menjar-se-les!

Aquelles boletes de gelat de diferents sabors li feien perdre el senderi i la voluntat, sobretot les d’avellana i les de torró, però tampoc no li feia carasses a les de llimona, maduixa o cafè. Estaven totes tan bones, i tanmateix eren tan nocives pel seu organisme...

Des de que li havien diagnosticat aquella diabetis galopant, anava perdent a poc a poc la seua il•lusió per viure, i aquelles boletes de gelat que no podia ni olorar, segons el seu metge, el van dur a una situació que recordava que havia patit feia alguns anys, quan va perdre el desig pel sexe. Tanmateix, encara feien molts més anys des de quan s’havia deixat de fumar i de beure.

Per sort, encara podia gaudir de la seua memòria, almenys de moment...

***

© Francesc Arnau i Chinchilla

Comentaris

  • gelats calents[Ofensiu]
    nadàlia | 12-04-2012

    És la primera vegada que et llegeixo i el teu relat és directe i de bon pair. Presentes el tema anant cap a uns viaranys que tots imaginem i és que el sexe i els gelats són dos plaers que la vida ens ofereix. Ens llegim.

  • Tens raó: sort de la memòria[Ofensiu]
    Frèdia | 08-01-2012

    Que ens permet gaudir d’un fet viscut tantes vegades com vulguem rememorar-lo. La memòria, fidel o no, que ens fa frissar com la primera vegada davant unes boletes de gelat boníssimes. De retruc, el text m’ha fet pensar en una qüestió que és primer la malaltia o la prohibició? De vegades, un no té la consciència d’estar malalt fins que no pateix una prohibició, fins que queda exclòs de la vida quotidiana allò que ens feia gaudir. I evidentment et dono la raó: sort de la memòria. Molt bon relat, enhorabona!

  • Sorprenent[Ofensiu]
    copernic | 08-01-2012

    Has amagat amb gran habilitat l'objecte del desig proposant al lector altres camins mentre tu estaves escrivint pensant en altres coses. És un joc divertit aquest d'enganyar al lector. I és que com dieun per aquí: "Mira-te'ls: poses l'ham sense esquer i de seguida emboquen". Molt bo!

  • crohnic | 12-12-2011

    Amb un to humorístic ens expliques una situació que pel protagonista és de tot menys divertida... Un text que passa tan bé com un gelat en ple mes d'agost... Molt bon relat, company! I felicitats pel relat finalista de la convocatòria anterior!!

  • Ara mateix no em ve de gust[Ofensiu]
    Pau Mora | 07-12-2011 | Valoració: 10

    Un relat més d'estiu però igualment molt aconseguit. Espero que el metge no m'hagi de prohibir el gelat de llimona, ni el de festuc, ni el de xocolata ni el de cafè. Crec que la resta ho podria suportar. Bon relat, felicitats.

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

207 Relats

1238 Comentaris

340153 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------