Detall intervenció

Guerra d'insults

Intervenció de: Empreses Poètiques Platja de l'Almadrava | 17-09-2006


No se si va ser ahir o abans, però un tal Ivan Tibau, es fa referir a Catalunya, amb els mateixo mots que en Pepe Rubianes es va referir a Espanya. Em penso que algú encara pendrà mal, amb tantes tonteries, tant per part d'uns, com per part d'altres...Què opineu vosaltres?


Respostes

  • La intolerància no porta a res.
    Jere Soler G | 17/09/2006 a les 14:41

    Les paraules d'en Rubianes fóren una mostra de intolerància; no pel que pensava... probablement en el que pensava coincidia amb mi, sinó per la manera com va dir-ho. Si hagués transmès el mateix missatge de rebuig a la unitat d'Espanya, però amb paraules de respecte per aquells que no pensen com ell, no hauria pas estat intolerant.
    Sempre que expressem una idea, sigui del tipus que sigui, i ho fem amb paraules que menyspreen els qui no pensen com nosaltres, o que insinuen la seva ineptitud només pel fet de tenir una ideologia diferent, esdevenim intolerants.

    Igualment, el senyor que, en la inauguració del seu partit polític, fa uns dies va estrafer les mateixes expressions que en Rubianes, però referit a Catalunya i a la nació catalana, va caure en el mateix error. No es va adonar que l'error no està tant en el que diuen les paraules, sinó en com es pronuncien aquestes paraules, i de quina forma s'expressen. Potser per això jo dono tanta importància a les formes quan faig de jutge al repte.
    Hi ha molt pocs fons que no puguin ser dits, si se saben trobar les expressions formals que no fereixin i que respectin la humanitat de l'oponent ideològic.
    Les persones estem per damunt de les idees, per damunt de les opinions, per damunt dels interessos de qualsevol mena; això, però, avui esta sent oblidat per la classe política i periodística d'aquest país i de molts d'altres. La majoria de persones es mouen obeint inconscientment els instints grupals, els mateixos instints que provoquen lluites entre les diferents famílies de goril·les de muntanya, o entre les abelles de diferents ruscs.
    Al llarg de la meva vida he conegut molt poques persones amb un grau d'evolució humana superior, la majoria viuen esclaves (esclaves inconscients) dels pensaments nascuts de l'inconscient a les ordres dels instints ancestrals.
    En Leonardo da Vinci, fou un d'aquests éssers més evolucionats, tot i que no del tot. Estem a mig fer, l'evolució continua, però és feixuc. Tot això s'observa amb major claredat quan en lloc d'estudiar un individu per separat s'observa el comportament de la massa. Observant la massa no queda cap dubte que som animals, una mica més evolucionats que la resta, però animals...

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.