Vint anys

Un relat de: GTallaferro

La literatura sudamericana tan perfecta i precisa, com la prosa de Gabriel García-Márquez que retalla a la perfecció la història de Sierva María i el pare Cayetano Delaura, que acaba posseït pel pitjor de tots els dimonis: l'amor, a el Amor y otros demonios; tan plena de gustos i olors que fan que l'amor penetri per les vies del tast i l'olfacte i es pugui menjar i olorar a Como agua para el chocolate de Laura Esquivel ; tan conmovedora i angoixant, capaç de penetrar i sommoure qualsevol ànima humana a Paula d'Isabel Allende; sempre la literatura sudamericana m'ha ofert les pàgines on refugiar-me i escapar de la hipocresía d'aquest temps (no sé si tres anys, dos o bé si en realitat han estat només breus instants) que he compartit amb tu.
Veinte poemas de amor y una canción desesperada de Pablo Neruda, el poeta de l'amor per exel·lència ha estat el meu company de viatge més omnipresent en aquest fragment de la meva vida. Amb vint anys i el poema número vint et vaig entregar la possessió més pura que tenia, a part d'un bocí de la meva ànima, una nit calurosa d'un deu d'agost després d'haver sopat, begut i respirat l'aire fresc de la nit perquè em fes baixar l'alcohol que em cremava les venes...el poema número vint... el meu preferit com suposo que és el de tanta i tanta gent, un poema que reflecteix com gotes de rosada el poc amor que queda entre la parella..."es tan corto el amor y tan largo el olvido".
Que n'`és de profeta, el poeta...! Després d'una falsa joia efímera, després del poema número vint, després dels meus vint anys van arribar els vint-i-un i "La Canción desesperada"...Ara jeus al port, "Oh abandonado" i observes com tiro les meves tristes xarxes a l'oceà dels teus ulls.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de GTallaferro

GTallaferro

67 Relats

153 Comentaris

61386 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Vaig néixer l'onze de maig del 75, el dia de Sant Eudald, patró del meu estimat Ripoll, que guarda com a preuada possessió el magnífic Monestir de Santa Maria.
Des de sempre m'han apassionat les lletres. Pel que fa a la lectura, m'encanta llegir impulsada per la curiositat d'aprendre com comprendre millor el món i també a mi mateixa. Els llibres són el meu millor mitjà de transport cap a nous móns i noves idees. I en referència a l'escriptura, haig de dir que la considero un gran mètode de catarsi que intento practicar sempre que puc.
També m'agrada dibuixar, anar al cinema i multitud de petites coses que donen color a la vida,com acariciar els meus gatets, en Xin xin i en Kiri.

En fi , només dir-vos que em fa molta il·lusió que llegiu els meus relats!!