VENÈCIA

Un relat de: Benjamí Martos
Ocre.
Els carrerons serpentejants del barri del Cannaregio estan plens d’activitat i una multitud de persones s’entrecreuen en una coreografia fluidament desordenada. Les parets dels edificis centenaris, d’un ocre bellament envellit, esdevenen l’escenari ideal per a la desfilada dels vestits d’època i les disfresses d’arlequí que omplen tots els racons de Venècia durant el carnaval. En Giuseppe passeja admirant els contrastos de la ciutat, que s’accentuen durant els dies que la disbauxa i els rostres amagats a sota de màscares de porcellana s’apoderen dels seus carrers.
Verd.
En Giuseppe circula per l’entramat de carrers estrets travessant els ponts que uneixen els diversos barris de Venècia. Camina gaudint d’aquell entorn únic, paladejant cada detall d’una ciutat, la seva, que el té profundament encisat. L’aigua dels canals, d’un verd intens, envellit, sembla tan antiga com la pròpia ciutat. Tot allò que pot semblar el senyal d’una clara decadència dibuixa una atmosfera mística per a aquells que, com en Giuseppe, saben apreciar la bellesa que només el pas dels anys pot modelar. El seu pare, antiquari de professió, el va ensenyar a mirar les coses com tan sols els amants de les antiguitats saben fer-ho, valorant l’erosió i el desgast, la bellesa de la imperfecció.
Vermell.
En Giuseppe arriba a casa. Es dirigeix al lavabo i es disposa a rentar-se les mans, que ha portat a les butxaques durant tota la passejada des del barri jueu. El raig d’aigua freda es tenyeix d’un vermell intens a mida que la sang seca es desprèn de les seves mans. A més de 2 quilòmetres de distància, una parella emmascarada i vestida d’època reposa en un banc de la via Paglia. En pocs minuts la bassa de sang que regalima per sota de la parella delatarà el crim comès amb precisió quirúrgica. En Giuseppe somriu davant del mirall, satisfet per la feina ben feta. Molt aviat tothom s’estremirà davant del major assassí en sèrie que mai haurà conegut Itàlia.

Comentaris

  • Assassinats a Venècia...[Ofensiu]
    Romy Ros | 22-04-2020 | Valoració: 10

    Com en una novel.la negra ens descrius uns crims durant el carnaval de Venècia. Magistral!
    Enhorabona per ser finalista. Ben merescut
    Una salutació molt cordial
    Romy Ros :)

  • Enhorabona Finalista[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del X Concurs ARC de Microrelats "Aniversari" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ......................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Aniversari” que s’editarà a finals de 2020.
    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................





  • En vull més[Ofensiu]
    Boris | 17-03-2020 | Valoració: 9

    En dos minuts m'has enganxat del tot. I discrepo educadament amb els companys dels comentaris: la divisió en titolets dona un aire episòdic al fragment, com si de tres escenes pictòriques es tractés.

  • Molt ben escrit[Ofensiu]
    Atlantis | 15-03-2020

    sensible i intrigant. Estic d'acord amb el que t'han dit de treure el nom dels colors davant de cada apartat

    Felicitats pel relat.

  • Gràcies![Ofensiu]
    Benjamí Martos | 10-03-2020

    Gràcies per les teves paraules!

  • Vaja sorpresa![Ofensiu]
    MariaG | 10-03-2020

    Molt ben escrit. M'ha agradat com ens vas mostrant el personatge a partir del que li fan sentir els colors de la seva ciutat, tot i que jo trauria el nom del color en que encetes cada paràgraf.Molt aconseguit el final, on descobrim que l'home sensible és en realitat un assassí en sèrie amb les mans tacades de sang.

l´Autor

Foto de perfil de Benjamí Martos

Benjamí Martos

8 Relats

25 Comentaris

4093 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67