NO ET GIRIS

Un relat de: Benjamí Martos

El primer cop que el vaig veure va ser a l’aparador d’una botiga. Jo mirava les últimes novetats editorials i em va cridar l’atenció la seva figura estilitzada reflectida al vidre. Era a l’altra banda del carrer i semblava mirar en direcció a la llibreria palplantat al mig de l’asfalt. Vestia de negre i els seus braços, anormalment llargs, penjaven a banda i banda del seu cos esprimatxat. Vaig seguir mirant l’aparador amb certa inquietud. El carrer, a penes il·luminat per la llum apaivagada de les faroles, era desert a aquella hora de l’últim capvespre d’octubre. Vaig seguir el meu camí cap a casa sense mirar enrere i esperant que aquell home no m’estigués seguint. Al cap de pocs metres vaig creuar-me amb una parella d’adolescents i vaig sentir-me prou valenta per girar-me a mirar. A l’altra banda del carrer no hi havia ningú.
Va passar molt de temps abans que no va tornar a aparèixer. A les 6 del matí d’un dilluns vaig veure reflectida aquella silueta en el retrovisor del cotxe. Dret, inexpressiu, al racó més fosc de l’aparcament. En girar el cotxe aquella figura sinistra s’havia esvaït, com el primer cop.
A partir d’aquell matí he començat a veure’l a diari, sempre en moments on estic sola. El seu reflex cada vegada és més a prop, gairebé podria tocar-me. La cara és una làmina de pell sense cap facció, com el d’un ninot al que encara no han posat els ulls ni la boca. Les mans, tremoloses i pàl·lides, semblen voler agafar-me per l’espatlla. No ho suporto més. He tapat els miralls de casa i fa dies que no obro l’ordinador ni el mòbil. Vaig a peu a la feina i evito mirar els aparadors. Si ho faig sé que ell hi serà, amb el seu posat hieràtic, just al meu costat.
Avui tot ha empitjorat. Per primera vegada l’he vist directament, davant meu, al final del passadís. Necessito que m’ajudis. T’estic fent aquesta videotrucada des de l’armari de l’habitació. No diguis res, només escolta. Vine, si us plau!

Però... espera...

El tens just a darrere teu...

No et giris.

Comentaris

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista de l'XI Concurs ARC de Microrelats «Gèneres Narratius» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ANIVERSARI, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na ......................................................................................
    amb DNI. Número .......................................................................
    i nick/pseudònim relataire ...........................................................

    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...........
    ..............................................................................................., seleccionat del mes de ......................................, dins del subtema ........................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats “Gèneres Narratius” que s’editarà a finals de 2021,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Quina por[Ofensiu]
    MariaG | 15-12-2020

    Realment fa por el teu relat. Especialment per la relació de distància que has creat i fa que cada vegada el perill sigui més a prop. M'agrada això que primer només sigui als miralls i després ja sigui a la vida real. Potser és la mort que ve a buscar-la.

  • Atlantis | 06-12-2020

    M'aterra aquesta imatge que et persegueix sense cara ni ulls, aquesta ombra. Un cop vaig escriure algun personatge semblant,Realment fa por. Una ombra que et persegueix pot ser qualsevol pensament o miratge....o algú que et segueix. Com et pot mirar sinó té ulls?

  • Relat rebut[Ofensiu]

    El teu relat entra a concurs, gràcies per participar.

    Comissió XI Concurs ARC

l´Autor

Foto de perfil de Benjamí Martos

Benjamí Martos

8 Relats

25 Comentaris

4148 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67