Una nova forma d'organitzar un poble

Un relat de: llacuna

En tot poble hi ha serveis bàsics: les escombraries, el manteniment d'infraestructures, les escoles, l'ambulatori, i altres que em deixo, totes aquestes feines acostumen a ocupar-les funcionaris, els llestos, els que sempre cobren. Estructura que interessa molt al govern perquè té els serveis sota control.
Els polítics no els incloc perquè directament els exclouria dels serveis públics com una despesa innecessària que suporten estructures cares.

Bé, doncs suposem que algunes d'aquestes feines són substituïbles i altres amb més dificultat, com un metge,ara bé, això no implicaria el tractar ningú com una excel·lencia, tothom és conscient del valor de la seva feina al servei del poble i la fa amb devoció no amb ànim de lucre ni amb prepotencia, per això els metges cobren com tothom perquè a més no han de fer l'esforç d'adaptar-se a tota mena de feines. Privilegis no. Mentrestant altres tasques més adaptables però també necessàries i molt fructiferes perquè beneficien molta gent però no una administrativa d'un cap o una són per exemple les auxiliar, que amb una formació prèvia són perfectament substituïbles. Totes aquestes rotaciosn responen a una lògica molt evident que donem per fet que la gent en tot poble necessita menjar i cobrir algunes necessitats bàsiques, una evidència que sovint molta gent oblida, no sé sap ni com, ni en base a què.

Els pobles recapten impostos que serveixen per a pagar tots aquests serveis i també als polítics. Ara bé, la ciutadania no pot pagar si no té diners, llavors el que proposo és com he dit un sistema rotatiu per tal que tot el poble aturat pugui treballar un temps determinat en els serveis públics, i sí un temps s'hauran de recollir escombraries i altres coses, perquè la brutícia la generem tothom,doncs es fa, però no permamentment perquè ningú no és esclau ni criat de ningú, per tant qui recull escombreries després atent trucades, etc. Hi haurà d'haver cursos de formació contínuament, així doncs les despeses del poble canviarien significativament, millor gent que formi que no pas polítics, seria una despesa molt més apropiada.

Doncs bé, la gent que forma també es podria anar alternant. I les formacions haurien de ser totes les que requereix el poble com a mínim.

D'aquesta manera totes les persones d'un poble tindrien ingressos de tant en tant, òbviament aquesta manera de viure hauria d'anar acompanyada amb una conscienciació alhora de gastar, no és pot gastar tant com es gastava.

Les hipoteques s'haurien de suspendre perquè ara no és el moment de cobrar una necessitat bàsica com l'habitatge. I en tot cas haurien bancs del poble que farien préstecs en el cas que tinguessis una necessitat imperant i et faltés molt per a tenir el teu torn de treball.


En definitiva es tracta d'una proposta de compartir totes les fonts públiques de benefici per aconseguir un poble sense pobresa. Hi ha algun partit polític que proposi una opció tant ètica? Alguns ni l'escoltarien, altres com Esquerra anticapitalista potser sí, però de totes formes una gestió així podria néixer dels moviment socials del poble sense la necessitat de la política: associacions de veïnat, moviments culturals etc. i és una opció respectuosa amb tota la població.

Òbviament hi ha molts detalls que no incloc, molts, entre altres coses perquè això hauria d'esbrinar col·lectiu i jo ja he fet una petita aportació,però del que es tracta és de tenir la voluntat de canvi i de compartir reals i d'economia social.

I així podria deixar de passar una mica allò que deia Vicent Ferrer perquè si hem d'esperar dels plors dels polítics...bé, millor entendre la realitat i canviar-la.

"La Humanitat pateix dues malalties: la malaltia de la fam i la de l'egoisme"

"Els polítics haurien de plorar en veure tot el que està passant." V. Ferrer

Comentaris

  • primer de tot: [Ofensiu]
    Romy Ros | 14-07-2010 | Valoració: 10

    moltes gràcies pel teu comentari, és encoratjador.
    Després felicitar-te per aquest relat ple de propostes (que ja fan falta) i de to crític envers els polñítics ( que ens sobren). Enhorabona pel cor tan gran que tens i per les teves il.lusions!
    Salut!

  • Bona proposta.[Ofensiu]
    Marc Burriel Allo | 23-06-2010 | Valoració: 9

    Hola llacuna,

    Gràcies pel teu comentari primer de tot.

    He llegit la teva exposició i no sembla del tot descabellat el que comentes.

    Les coses no funcionen bé, és clar, i és bò que persones, com ara tu, tinguin inventiva i busquin alternatives.

    Qui sap si dintre d'unes dècades, funcionés algunes d'aquestes iniciatives ?.

    Mentrestant haurem de sobreviure com es pugui, és el que toca.

    Una salutació, Sussu.