Tu, no.

Un relat de: pellpintada

Vaig per la discoteca com el sheriff Mc. Cloud, amb la mirada desafiant i exhibint els meus braços tatuats. Quan un adolescent em trepitja, li clavo els meus ulls en els seus, com si l'apuntés amb el canó d'un Colt 45. Els braços tatuats em donen la imatge contrària del que sóc en realitat. El meu personatge de sheriff, o de reclús amb la condicional, o de gàngster ucraïnès, és pura façana. Si algú s'hi fixa bé, tinc la pell dels braços de gallina, per culpa del maleït aire condicionat. Si algú sap llegir bé el sentit de la meva mirada, hi veurà poca cosa més que un home tímid i poruc.

El vigilant em segueix per la sala a curta distància. M'està marcant. Tinc la impressió que pensa de mi que sóc potencialment perillós i proclive a provocar aldarulls. Si més no, deu pensar que sóc un camell. M'entra un rampell joganer: Vaig cap a ell i, fent-me passar per estranger, li pregunto pels lavabos.

Recordo la darrera nit que el porter d'una discoteca em va prohibir l'entrada. Potser ja no tinc l'edat per visitar aquests llocs però aquella nit m'hi vaig apuntar per iniciativa dels meus amics. El gos de la porta em va donar una explicació ambigua i peregrina que, per cert, jo no li havia demanat. Va dir nosequè d'un problema d'aforament, o potser de que no anava en les condicions de vestimenta òptimes... M'hauria convençut del tot si m'hagués dit: "Mira, noi, aquí de tatuats no en volem, i punto". No vaig obrir la boca en cap moment. Fa molts anys vaig decidir no creuar ni mitja paraula amb els porters de les discoteques. No els miro ni els ulls.

Sóc el nen que vaig ser. Ni això, perquè tampoc faig les entremaliadures que feia llavors. Incapaç de llençar al terra la burilla d'una cigarreta, abstemi i vegetarista, se m'atrubueixen totes les condicions negatives per impedir-me l'entrada a una bona pila de discoteques. I mentre jo dono mitja volta, constato que hi entren sense cap problema nois i noies trompes i drogats. I el que em fa més mal és això que ve ara:
- Hola, Pepe; buenas noches. Somos sinco.
- Pasad, pasad.

M'hi fixo: Els cinc que passen porten sabates negres i mitjons blancs.

Comentaris

  • he fet una ullada...[Ofensiu]
    foster | 28-05-2007

    a alguns dels teus relats, encuriosit pels teus a mi comentaris "especials", i veig que la teva prosa i tu mateix també sou especials o, si més no, diferents.
    Escrius amb un afany o necessitat de fer crítica social, i això està bé i ens és necessari, però el més interessant és que el punt de partida des del qual ho fas no és 0 sinó que ja està condicionat, inversament condicionat, diria, a contrapèl del que seria lògic o usual.
    Crec que és la teva pròpia ambigüitat i dubte personal el que afegeix un plus de contingut psicològic a la "denúncia" de l'ambigüitat i el dubte en la societat/món que ens envolta i on ens ha tocat de viure.

    Gràcies pels teus comentaris i per llegir-me. Tens un estil propi a tenir en compte, només et reptaria a utilitzar-lo de tant en tant com a eina de diversió i experiment de i sobre la realitat una mica menys condicionada, més literària...
    No sé si m'explico, però vull dir que crec que et seria bo allunyar-te temporalment del jo potent que regeix els teus relats per entrar en un jo potent però diversificat sengons la trama i la situació que plantegis.

    En fi, ens seguim veient.

    foster

  • OlgaglO | 10-05-2007

    Si no dono més senyals de vida investigar a l'ésser en qüestió jejeje (riure esporuguit el meu)

  • OlgaglO | 10-05-2007

    Ja des del primer relat em va agradar la teva manera d'escriure -sense artificis, sense pors a censures, amb sensibilitat en el fons però no evidenciada en la forma (molt Bogart)-.

    Ja fa uns dies que vaig llegir aquest relat per primera vegada i em va agradar la història que m'explicaves, però, sense restar mèrit al teu relat, em sembla que et quedes curt. Seguint la meva filosofia de no menysprear a ningú per les seves creences vaig tenir un noviet que era cap de seguretat (?) d'un gran centre d'oci nocturn de Bcn. Les històries que m'explicava fan posar els pels de punta. Als pobres desgraciats que gosaven "resistir-se a l'autoritat" se'ls portava en un corredor lliure de cameres, una vegada allà se'ls colpejava sense miraments i amb total impunitat, sense testimonis ni proves de que allò hagués passat mai. El noviet en qüestió era un armari farcit d'anabolitzants, que com a efecte secundari dels quals era una nul·litat sexualment parlant. Quan la història va finalitzar vaig haver de canviar de feina i no sortia de casa sense el meu esprai de defensa personal. Segur que dins del gremi deu haver-hi alguna Persona, l'ésser que jo vaig conèixer no crec es mereixi aquesta definició. M'he quedat a gust explicant això ;)

    Petons. Lilith

  • Jo, també.[Ofensiu]
    Unaquimera | 25-04-2007

    Un bon relat en la primera lectura que encara aconsegueix sorprendre'm en la segona!
    Més enllà de l'anècdota, molt ben narrada, em perdo elucubrant a causa de les teves paraules...

    Tots anem pel món amb la disfressa posada, amb la façana construïda amb materials inestables i tot sovint fràgils, però aparents... intentant de vegades passar desapercebuts i d'altres destacar especialment, no parem atenció a les façanes que els altres han omplert de lletrerot, publicitat o andamis per necessitat de reparacions.
    Tots portem dins, al mig o al costat, als nens que vam ser ... i de vegades fins i tot a la persona que ens agradaria haver arribat a dissenyar.
    I així ens va!

    T'envio una abraçada ben sincera, neta i clara, sense mitjons de cap color i amb els peus nus a terra,
    Unaquimera

  • El títol el compartim, la història no[Ofensiu]

    Hola,

    Aquesta resposta acostumo a donar als qui provinents d'algun cos represeiu, prepotent i/o corrupte, demanen de compartir espais i temps amb nosaltres.

    Tu, si, quan vulguis, per descomptat !

    amora@moianes.net

  • I tu, tampoc.[Ofensiu]
    aaa | 23-04-2007

    No en tinc, d'il·lustracions, al cos, però porto el cabell molt llarg des fa massa, i sempre m'ha passat quelcom semblant, a les discotques. Be, de fet, només un cop, em va passar. Mai mes hi vaig tornar.

    De totes maneres,crec que les façanes de les que parles no son aleatories. Som nosaltres mateixos els que les construim, toxana a toxana, per veure com reaccionen els altres.

    I sempre es mes divertit començar amb credit de mafios que amb cara de pallaringa.