Tres micro-contes

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

COL.LEGUES

"Problemes en els dos últims recitals de Serra i Sabina."

El Periódico 19-07-2007. Pag 63

Malgrat que els seus estils musicals eren molt diferents, que un tendia al rock i l'altre a la cançó melòdica els dos eren molt amics, potser perquè compartien una mirada tendra a la vida i un indiscutible talent per a la poesia.

Per això quan van decidir-se a fer una gira junts, ningú no hi trobà cap pega. Tota la progresia de l'estat faria cua per escoltar-los. I ells pensaven que s'ho passarien d'allò més bé entre recital i recital.

I tot va anar així fins arribar a La Corunya on una galega d'aspecte cèltic, amb els cabells rossos fins a les natges, els ulls blaus i els pits més que generosos sembrà la discòrdia entre els dos, una discòrdia que esdevingé una batalla campal, versos d'una força colossal i cançons d'amor i de guerra que cantarien mil generacions. .



32



LLADRES

"Winona Ryder no se sent culpable per haver robat."

El Periódico 19-07-2007. Pag 73

Tot i que no en tenia una necessita material, sentia la necessita espiritual de fer-ho. Un impuls irreprimible que feia més que valuós, indispensable, tenir a casa tot allò que no era seu. A més, hi havia l'emoció i la destresa del furt. No tothom és capaç de furtar i si la majoria de la gent no ho fa no és perquè no en tingui ganes sinó perquè pensa que l'enxamparan. Ho sentia molt, però no es sentia gens culpable.

Tot i que no en tenia una necessita material, sentia la necessitat espiritual de fer-ho. Un impuls irreprimible que feia més que valós, indispensable, tenir a casa un dit dissecat de les seves víctimes. A més, hi havia l'emoció i la destressa de l'assassinat. No tothom era capaç d'assassinar i si la majoria de la gent no ha no és perquè no en tingui ganes sinól perquè pensa que l'enxamparan. Ho sentia molt, però no se sentia gens culpable.



33



ADICCIÓ INSUPERABLE

"Un californià guanya 6 milions d'euros al pòquer."

El Periódico 19-07-2007. Pag 73

Una vegada a la vida va arribar a casa satisfet d'ell mateix. Guanyar 6 mil.lions de dòleas al pòquer no era qualsevol cosa, quanta gent ho havia aconseguit?

Però la seva dona no ho veia de la mateixa manera: els jugadors poden guanyar un dia, però finalment, perden i els hi foten bous i esquelles. O sigui que aprofitant l'avinentesqa que el seu marit tenia diners, li presentà una demanda de divorci reclamant-li el que tenia i el que no tenia. Per a perdre-ho, millor que ho tinguès ella. .

Dos voltors -un advocat i un psicòleg- devoraren àvidament la resta del seu patrimoni.

Però ell continuà confiant en la seva sort i jugà a la ruleta russa fins a recuperar 3 dels 6 mil.lions que havia guanyat/ perdut un mes abans. Què va passar?

El renyen la dona, les filles i la psicòloga. Es divorcia i queda pelat.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer