Tres micro-contes

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

LA VARETA MÀGICA

"Huguet diu que no té la vareta màgica per solucionar el dèficit de places."

El Periódico 19-07-2007. Pag 25

No el conseller Huguet no té la vareta màgica, ni tampoc el conseller Puigcercòs, ni l'ex-conseller Bargalló i encara menys l'ex-conseller Carretero. Tots ells la voldrien tenir però no la tenen.

La vareta màgica la té Carod. Perdó, Súper-Carod.

Fins avui, Súper-Carod ha tingut paciència. Però ha dit prou.

Ha començat per convertir els dissidents dels seus partit en rucs catalans. Als convergents, també els ha convertit en rucs però d'una raça forània per a tocar-els-hi els pebrots. Als del PP els ha convertit en porcs senglars i als socialistes en bambis.

I després, com aquell qui no vol la cosa, ha creat aduales de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar i, amb un toc a la seva calba, ha esdevingut, disimulant, el nou rei de la nació.


29



MEDUSES-I

"Una trentena de pescadors s'apunten a capturar meduses. La Generalitat pagarà 30 € diaris per esperar al port i 60 per hora de pesca."

El Periódico 19-07-2007. Pag 29

Quan els de la Generalitat els oferí una calerada per pescar meduses van veure la llum.

Però les meduses eren poques i els pescadors eren molts, així que van haver d'arribar a un acord i muntar piscifactories secretes al fons del mar. La manera de construir-les i cuidar-les era cara i sofisticada però va valer la pena. Totes les platges de la Mediterrània, en un tres i no res ens van omplir de meduses.

Com de costum l'administració no entenia res: com més meduses li portaven els pescadors, més meduses hi havia a la mar. Les tornaven a abocar? Es reproduïen com a conilles? Què dimonis passava?.

Tot va rutllar la mar de bé fins que les tortugues-devoradores de meduses van descobrir el tresor secret.


30



ESFONDRAMENTS

"La Sagrada Família, per terra."

El Periódico 19-07-2007. Pag 35

Primer va caure la catedral, després va caure Santa Maria del Mar i Sant Pau del Camp, després l'Esglèsia del Pi i l'Esglèsia rodona del carrer de Ganduixer.

Al cab de poc temps va caure el Palau de la Generalitat i l'Ajuntament, després el Palau Moia i el Palau Robert.

Amb posterioritat va caure el Camp del Barça, l'Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi i el Camp de l'Europa.

Fins i tot van caure l'Arc del Triomf, el monument a Colom, la gamba del Mariscal, el parc Güell, la Pedrera i la Casa Batlló.

Però el govern municipal estava orgullòs del seu projecte: el temple expiatori de La Sagrada Família, resistia numantinament.



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer