Tinc un amant ( infidelitat)

Un relat de: mataranyes

No s'ho pot creure. L'ha deixat de sobte, com si res, de la nit al matí, sense cap motiu aparent. Si l'última vegada que es van veure tot va anar fantàstic! Van sopar al mateix restaurant de sempre i després cap a casa d'ell a aprofitar el temps. Ella en tenia un poc més: el seu home i el seu fill tardarien almenys una hora en arribar a casa. Havíen anat al centre comercial per comprar alguns regals de nadal. Va tornar a llegir la carta, com si així poguera canviar el contingut.

Amor meu:

No sé com dir-te açò i ja saps que jo sóc un home de poques paraules. Saps que t'he estimat moltíssim i que m'ho he passat molt bé amb tu tot aquest temps, però no puc continuar fent-li açò a la meua dona. Cada dia que passa és un turment per mi: per una banda estic enamorat de tu, per l'altra està la meua dona que no té ninguna culpa i sempre ha estat al meu costat. A més estan els meus fills que ara necessiten tot el meu recolzament, ho saps. Espere que em pugues perdonar.

Sempre t'estimaré.

Carme deixa la carta damunt la taula i entra al bany per poder plorar tranquil·la . En aquell moment arriba Tomàs, el seu home, de treballar. Està cansat i tan sols pensa en poder seure tranquil·lament al sofà. Veu, però, una carta damunt la taula i seguint la rutina de tots els dies es disposa a obrir-la però comprova que la carta ja està oberta.

Tomàs seu al sofà sense saber que fer, que pensar, ni que dir. De sobte s'adona que el soroll que li arriba de la planta de dalt és la seua dona que està plorant.

"No puc més" -pensa. Puja les escales corrent i toca a la porta del bany:

- Carme, volia dir-t'ho però ja veig que he arribat tard. Tinc, o més bé tenia, un amant.

Comentaris

  • Molt encertat [Ofensiu]
    Màndalf | 02-01-2007

    El teu missatge el fòrum. Crec que mereix estar aquí per tal que els següents lectors tinguin a mà les aclaracions de l'autor.
    O sigui que ella té una amant? Això ja és arrissar el rínxol !!

    Per altra banda, se m'acut una interpretació geomètrica de l'assumpte. Comença amb dos puntets separats que es troben, s'uneixen i formen una línia. Resulta que ve un tercer puntet alié i formen un triangle. La incorporació d'un quant converteix l'assumpte en un quadrat, potser romboide. Finalment per la teoria de l'acció-reacció, es desmunta tot i queda reduït a quatre puntets separats. I el procés recomença. Vaig a patentar la teoria ràpidament... segur que se m'ha avançat algú...

    Salut i força.

  • A mi m'ha passat el mateix[Ofensiu]
    Màndalf | 01-01-2007

    que al Vicenç. Me l'he hagut de rellegir diverses vegades. Encara que a mi m'ha semblat que era una barreja de les dues versions, potser sóc més complicat, vés a saber... Ella té un amant i es pensa, molt sorpresa, que la carta és d'aquest. Però la carta és de l'amat d'ell, que és un altre home (es després de les dues darreres paraules "un amant").
    Si es així, trobo que la idea és excel·lent, però que és complicat explicar-la amb les poques paraules que dóna el microrelat. M'has fet passar una bona estona, gràcies.

    Molt bon any !!

  • Molt complex![Ofensiu]

    Anem a veure. Crec que es poden interpretar dues versions completament diferents d'aquest mateix text.

    A) La dona rep i llegeix la carta que li adreça el seu amant (l'amant d'ella) dient-li que no pot continuar.

    El marit arriba a casa i, en sentir plorar la dona, pensa erròniament que ella ha descobert l'idil·li amorós que manté amb el seu amant.

    En resum, un amant per a cadascú.

    B) La dona rep i llegeix la carta que l'amant del seu marit adreça al seu marit. Això pressuposa un sol amant, el del marit, i la dona no tindria amant.

    Crec que llegida i rellegida la història, dóna peu a poder imaginar aquestes dues escenes totalment diferents.

    I per acabar de refregir l'assumpte... bé, has catalogat el text en l'àmbit de la infidelitat, però hagués servit igualment en el de secrets.

    Complex, bo i molt interessant, sí senyor. Me l'has fet rellegir uns quants cops.

    Salut i mercès pel teu comentari!!!

    Vicenç

l´Autor

Foto de perfil de mataranyes

mataranyes

16 Relats

41 Comentaris

24653 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Vaig nàixer l'any 1977, en un petit poble al sud del País Valencià. Sóc mestre d'educació musical i m'agrada escriure, encara que em resulta bastant difícil, per això sols escric quan tinc una idea que realment crec que val la pena escriure. M'agrada molt llegir, escoltar música, el cinema, etc. és a dir, qualsevol cosa per oblidar-me de les coses de totes les dies.
M'agraden molt els llibres infatils i juvenils.