Faules en perill d'extinció

Un relat de: mataranyes

Darrerament em preocupa això dels incendis i de l'aigua. I la calor. Quina calor tan sufocant que fa!! No pots respirar quan surts al carrer i em dona la sensació que tots ens derretirem a no ser que aconseguim convertir el món en una gran frigorífic ( perquè anava a dir en un gran aire acondicionat, però l'aire s'escaparia pel forat de la capa d'otzó)

Bé, realment no es això. El que em preocupa és la natura. La fauna en concret. I no és que jo siga un tio egoista i que no pense en la natura ni en altres coses ben importants per al món, que jo sóc políticament correcte,( serà possible ser polític i correcte al mateix temps?)

Dimarts passat vaig fer un visita obligada a ma mare. La pobra tira en falta l'amor de fill, sóc un desconsiderat. Estaven els meus nebots ( com està la canalla últimament!, massa tele supose). Zaira, la menuda em proposa que li conte una faula, i clàssic jo com el que més, agafe un llibre vell de la meua infantesa, i llig unes quantes faules: "la zorra y el leñador", "la zorra y el mono coronado rey", "la zorra y el espino" ( y dale a la zorra), "la liebre y la tortuga", "la hormiga y la cigarra", etc.

Una idea em passa pel cap i em fa tremolar de por. Si no fem res per parar la destrucció massiva de la natura ens quedarem sense animals. Aleshores com inventarem noves faules?. S'imagineu alguna faula on els protagonistes no siguen animals personificats? Qui hi posariem? Les poques plantes que quedaran al món? O potser aparells electrònics o informàtics? No seria el mateix jo ho sé. Però sense les fuales la correcta educació dels nostres fills, i per tant el desenvolupament moral de tota la civilització estaria en perill. És més , estem en perill.

La nostra vida corre perill.

Ja comencem a notar els efectes a la societat i tot és a causa de la progressiva desaparició d'alguns animals i per tant de les faules que tant fan per la correcta educació dels nostres fills.

Si no voleu que el mon siga un caos, protegim els animals, PROTEGIM LES FAULES.

Comentaris

  • És essencial fabular[Ofensiu]

    Veig que tens una gran imaginació, i el fet que siguis mestre se't nota entre línies. Això de massa tele, que no tots els mestres o veuen, i et parlo amb l'experiència de pare d'un noi i una noia, que suposo que els ha anat força bé que tota la vida els hagi cercat alternatives a mirar la tele.
    Per cert, que la noia ara mateix, està acabant el segon curs de mestra d'educació musical.
    Realment, hi ha coses que sols les pot arreglar l'educació dels nostres nens, que els programes oficials no contemplen en absolut, el respecte a la natura i al territori, és una qüestió interior que s'ha de viure, no una lliçó d'un llibre sense més importància que una altra qualsevol.
    Però al mateix temps, és molt important aprendre les lliçons per poder observar, conèixer i actuar sobre el món, de manera intel·ligent, científica i humanista.
    Això que dius de la faula, ja ho van descobrir els nostres avantpassats, s'aprèn per analogia i només més tard se'n treuen generalitzacions, a l'escola dels meus fills, es van passar tota la vida parlant d'aprenentatge significatiu, que a l'hora de la veritat significava que pretenien que els nens arribessin a conclusions sobre unes qüestions que realment no coneixien o no havien interioritzat, Total, un fracàs.
    Sort que de petit els vaig intentar educar independentment dels sistemes de moda.
    Dius a la biografia, que t'evadeixes amb una sèrie d'activitats passives, no trobes que és millor fer-ho activament, millor per a la nostre ment escriure que llegir? Al menys, això és el que em passa a mi.
    I si un dia tens temps, tinc escrita una novel·la que sembla juvenil, però on hi ha diversos nivells superposats, i la pots trobar a internet:
    memòria prohibida


  • PER FI...[Ofensiu]
    AVERROIS | 16-09-2005 | Valoració: 10

    He pogut llegir alguna cosa teva desprès de tant temps. Em pensava que ja ens havies abandonat. Una abraçada. JREPULLES.

l´Autor

Foto de perfil de mataranyes

mataranyes

16 Relats

41 Comentaris

24647 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Vaig nàixer l'any 1977, en un petit poble al sud del País Valencià. Sóc mestre d'educació musical i m'agrada escriure, encara que em resulta bastant difícil, per això sols escric quan tinc una idea que realment crec que val la pena escriure. M'agrada molt llegir, escoltar música, el cinema, etc. és a dir, qualsevol cosa per oblidar-me de les coses de totes les dies.
M'agraden molt els llibres infatils i juvenils.