Sobreviure

Un relat de: gypsy

Foscor, humitat, pudor de tu.
I aquella repugnància que em revenia només de veure't amb aquell somriure de mala persona, de voltor afamat devorant la seva presa sense compassió.
T'acostaves i et descordaves els pantalons. Ni tancant els ulls podia deixar de veure el teu esguard tremolós d'un desig pervers i incontrolable. Tenia dotze anys el primer cop que em vas violar. Encara recordo aquella penetració salvatge, bruta i espasmòdica i aquell dolor dins el plor que em creixia incandescent. Em grapejaves els pits minúsculs, mentre t'escorries com un animal.
- No ploris, exagerada, segur que t'ha agradat - esbufegaves en un to triomfal, com de mascle envanit.
- I ja saps, a ta mare ni piu, o et mato, puta!

***

Foscor, més foscor encara, feta un manyoc en un racó d'un món que no podia ser el meu. I el plor se m'estovava lentament en unes llàgrimes com de malson o de somni inconscient. Volia creure que delirava. Aleshores, creava un espai asèptic, com un univers petit per a mi sola, per poder fugir de l'existència i de la humiliació sostinguda a què em sotmeties. Mai no hi havien històries d'amor en el meu espai secret. Només solitud i foscor. Fins i tot, el cos de noia em feia fàstic, em dutxava amb una llum tènue per no veure cap signe, cap senyal del teu rastre al meu damunt.

***

Quan esmorzàvem tots junts, la mare ens servia apressada i diligent. Sempre deia que la tristor em corprenia els ulls, que no ho entenia, tan jove i amb aquell posat tan amarg. Tu, li deies que eren coses de l'adolescència, que no en fes cabòries, que ho teníem tot i érem unes desagraïdes. En canvi, vosaltres sí que les havíeu passat magres i no us queixàveu - tot, mentre em posaves la ma sobre la cuixa i mastegaves el menjar amb una golafreria que feria la vista i tots els sentits -

Pobra mare, no sabia amb qui es va casar.
Tenia por que no li fessis mal a la Laura. Ens portàvem dos anys. Ella també estava trista de vegades, però com era poc parladora mai no sabíem què pensava. Un dia, et vaig veure escolant-te per la porta de la seva habitació, quan la mare no hi era.

Vaig començar a morir en aquell instant que vas travessar la porta on dormia la meva germana petita i vaig capir que un odi visceral em naixia de les entranyes i seria la meva ombra fins el dia en què morís.

***

Ens ha passat la vida a tots. Jo, a dia d'avui, faig de professora de grec en una universitat amb més pena que glòria, davant d'uns alumnes que em són molt llunyans, com la resta d'éssers, suposo. No tinc massa empatia social. Tu ara ets vell, pare, i estàs malalt. La mare et cuida amb una habitud extrema en el mètode, no es descuida de res, t'acarona com si fossis un nen de pit. Jo, gairebé mai no et vinc a veure, perquè els teus ulls encara tenen aquella espurna ingràvida que m'esborrona i em fa vomitar. La Laura va marxar molt lluny de tots nosaltres, suposo, per intentar oblidar el passat.

És inútil voler oblidar, hi han coses que romanen sempre, com l'olor de la terra molla, l'amor incondicional de la mare o la foscor vergonyosa que ens va esmicolar la infantesa i ens va convertir en còmplices d'una història bruta i indigna com tantes d'altres. Sobreviure i poder dur una vida aparentment normal, potser ha estat un triomf. O no, tot sovint tinc els meus dubtes.



gypsy


Comentaris

  • brutal[Ofensiu]
    ESTEL | 27-01-2009 | Valoració: 10

    saps, em considero una persona optimista i sempre he pensat que un es fa la vida. Però està clar que sempre no és així, quan es tracta d´una infantesa insana, dolorosa, horrible, provocada per la injustícia humana, un no té la culpa.

    El teu relat és brutal, i pensar que passa en la vida real és encara més impressionant

    un petó



  • em costa[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 13-12-2008

    comentar un relat tan punyent.
    Crec que l'hauries de fer més llarc, tens una bona história al teler, i amb aquest estil teu, pots treure'n una bona narració m´s llarga, més punyent. No aparquis aquesta história, treuli més suc, tingues el coratge de no deixar-la en aquesta pàgina, que tot i ser molt estimada per tots, mereix veure més món.

    Una abraçada.

    Ferran

  • m'ha costat[Ofensiu]
    jaumesb | 04-12-2008 | Valoració: 10

    molt llegir-lo i quan ho he feit l'he trobat familliar

    ets tu, hi ha molt de tu

    em sap greu,

    pens que es pot avançar, no importa tant d'on vens sinò on ets, on vas

    del passat en queda el que volem que en quedi
    i som prou intel·ligents en fer la tria.


    molt bon nadal mariona

    no escric poesia
    senzillament la visc i la sento

  • Colpidor i versemblant[Ofensiu]
    nuriagau | 02-12-2008 | Valoració: 10

    Has sabut plasmar en un relat breu una realitat dura que han viscut més persones de les que ens pensem.

    M'has fet tornar a fullejar un llibre, que havia llegit farà uns sis anys, escrit per una persona propera a mi.

    Permet-me que et transcrigui el text de la contracoberta del llibre "Cuando estuvimos muertos" de Joan Montané :

    "Si has sufrido abusos, es posible que al leer estas líneas sientas unas punzadas en el estómago. Es posible que lo recuerdes bastante bien... y no tengas interés en revivirlo. Es demasiado incómodo y turbador. Prefieres creer que no te ha afectado y que tu vida es tan normal como la de cualquier otra persona...
    Si no has sufrido abusos, puedes pensar que éste no es tu problema y que nada tiene que ver contigo...
    La cuestión es que una de cada cuatro mujeres y uno de cada cinco hombres han sufrido abusos sexuales en la infancia..."
    ¿A cuántas personas conoces?
    "

    Un relat meravellosament colpidor i malauradament versemblant!
    Enhorabona.

    Núria Gausachs i Cucala

  • Un ferm candidat...[Ofensiu]
    deòmises | 01-12-2008

    ...a endur-se el Repte Clàssic 360. Un dels dos que hagués escollit jo. Per la temàica, per la serenor i la ràbia, barrejades magistralment. Sobretot al final.

    Gràcies, zíngara, d.

  • Sí...[Ofensiu]
    onatge | 30-11-2008 | Valoració: 10

    el relat és veritat -que ho pot ben ser- és d'aquelles vegades que sento VERGONYA de pertànyer a l'espècie mal anomenada humana.

    Rep una abraçada.
    onatge

  • Es comenta sol[Ofensiu]
    Melcior | 30-11-2008 | Valoració: 10

    Fa esborronar , i més coses .
    Endavant!

  • gràcies[Ofensiu]
    beginn | 30-11-2008 | Valoració: 10

    ... per escriure-ho;
    jo encara no ho he pogut fer.

  • Molt ben explicat.[Ofensiu]
    Alberich | 30-11-2008 | Valoració: 10

    Un relat colpidor; un retrat d'una situació punyent d'una lacra social, com és el maltractament. I ho fas amb un estremidor realisme, posant al lector dintre dels personatges, amb contundència i una gran eficàcia amb la teva riquesa en la exposició i la força narrativa.
    Et felicito !.
    Ramon

  • Fa extremir[Ofensiu]
    M.Salles | 30-11-2008 | Valoració: 10

    I és tan real. O m'ho sembla.

    M'has fet plorar.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

450139 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu