Biblioteca

Un relat de: gypsy

Decididament, aquí ho tinc tot. En aquest espai hi ha tot el que puc necessitar, deixant de banda els queviures, és clar. Però a nivell mental, intel·lectual i espiritual no em manca pas res. M’alleuja la sensació de poder ser tants personatges que no són jo, fins i tot m’imagino en una mena d'orgia de llibertat profunda. Aquella, que es desentén de la carn d’un sol cos, d’un sol individu.
Poder viure moltes vides a traves dels llibres, tenir perspectives infinites de la realitat, ser consciència que brolla en cada paràgraf que llegeixo. No esperar res, no tenir desitjos per no tenir decepcions. I és que ara, sortir d'aquesta cambra se’m faria una càrrega feixuga. Enfrontar-me amb el món, amb les seves misèries, amb la seva estretor de mires. Només de pensar-hi em provoca un pànic paralitzant. Per a mi tan sols és lícit allò que puc imaginar, allò que puc bastir i abillar de manera que sigui un plaer pels sentits. No em digueu covard per no voler viure, car sóc un home feble i esporuguit.
Em sento segur en aquest catau artificial, llegint mentre l’escuma m’acarona aquest cos deficient, incapaç de sobreviure en l'univers terrenal dels vius de veritat.

Oh estimada Anna Karenina! Deixa’m penetrar la teva essència, ara que estem sols i tenim tot el temps del món...




gypsy

Comentaris

  • La que somia | 17-11-2013

    Adoro la sinceritat amb que parles d'aquest lloc tan fantàstic ple de personatges fantàstics. Ves a saber, potser algun dia trobes la teva propia aventura dins la biblioteca.
    Sort!

  • Llegir[Ofensiu]
    Anaïs | 01-07-2013

    Llegir és una afició molt xul·la, però no té gràcia que ho digui jo, que m'encanta llegir. Tot i que, del relat, se'n desprèn un aire obsessiu, és aquesta la impressió que volies donar? Jo opino que tot s'ha de fer en la seva dosi adequada, encara que és complicat a vegades fer equilibris i la perfecció diuen que no existeix. M'ha recordat al llibre "l'elegància de l'eriçó", on la protagonista té una petita habitació plena de llibres. Per cert, si no te l'has llegit te'l recomano fervorosament.
    Un somriure,
    Anaïs

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

450357 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu