Sobre el vídeo de Convergència

Un relat de: BARBABLAVA

És lícit que un partit polític utilitzi mitjans com la difusió d'un dvd per criticar els altres partits polítics?
Estem disposats a permetre que la política catalana, ja de per si malmesa, en gran part per l'acció dels nostres dirigents, acabi semblant un circ?
Aquest cap de setmana Convergència i Unió ha llençat un dvd, gratuït en comprar alguns diaris (no sé si tots) criticant els darrers tres anys de Govern del tripartit.
En el vídeo, que jo mateix he vist, no es parla en cap moment del seu programa polític sinó que es limita a destacar els que, per Convergència, han estat els grans fiascos de l'acció de govern del tripartit. Un rera l'altre van repassant i criticant al detall els errors de Maragall, Carod, Saura i companyia. Montilla surt al vídeo com un personatge en la foscor que va movent alguns fils primordials que influiran en el futur de la nostra nació.
La meva primera reacció va ser de sorpresa en sentir la notícia de la futura aparició d'aquest vídeo... Crec que estem arribant a límits que no són bons de traspassar, doncs seguint aquesta línia oberta per Convergència, potser cada quatre anys tindrem un vídeo de tots els partits polítics que es presentin a les eleccions (tots els que tinguin el suficient finançament per fer-ho, és clar). I la política catalana acabarà sent pur teatre, semblant a la xavacana política norteamericana en període d'eleccions.
De la mateixa manera, també penso que feta la trampa, seria just que els altres partits catalans fessin un dvd criticant els 23 anys de Convergència al govern (que suposo que també donarien per molt). Això sempre que estessin disposats a posar-se a l'altura de Convergència.
Bé, crec que en època electoral, les barbaritats que s'arriben a dir per part de gran part dels polítics ja eren prous com per encara anar més enllà i gravar-les.
Però bé, ja sabem que la política sempre té aquesta capacitat per sorprendre'ns de nou!

Crec que està bé que a RC, es pugui parlar de tot, també de política. Per què no? Ja que parlem d'amor, sexe, mort, vacances, desigualtats socials, guerres, etc. Quin mal faria que parléssim també de política? Ens barallaríem? Potser, però més val una baralla que una harmònica falsetat...

Comentaris

  • t'acabo de conèixer[Ofensiu]
    ANEROL | 18-06-2007 | Valoració: 9

    jo vaig sentir què amb aquest dvd s'aprofitaven del mitjans per a manipular; cada vegada més els procesos electorals en aquest país em recorden els del EEUU

  • Política d'actualitat...[Ofensiu]
    brideshead | 30-05-2007

    Tot i que vas escriure quest relat ja fa força temps, arran de les eleccions autonòmiques a Catalunya, crec que ara guanya actualitat de nou, quan sortim d'unes altres eleccions on tothom sembla haver sortit content, segurament només en aparença, per no desmuntar-se davant del adversari. Però els polítics ja han fet tornar a entrar el pobre ciutadà, fart de tanta manipulació, en el joc fosc de les aliances i els pactes, sense tenir gaire present -com ja acostuma a ser habitual en la política del nostre país- la voluntat ciutadana i el nombre absolut de vots aconseguit per cada partit.

    Amb tot, la teva va ser una molt bona reflexió sobre els efectes perniciosos d'aquest DVD que, impunement, alguns van voler fer per guanyar vots però que la realitat ja es va encarregar de mostrar-los l'altra cara de la moneda... per desgràcia, crec ja fa massa temps que hem oblidat que la transparència i la honradesa haurien de ser els millors aliats per triomfar en política...

    De tota manera, em quedo amb aquells altres poemes teu d'abans, aquells que deixaven tancar els ulls per un moments i entrar en altres dimensions, més humanes, més poètiques, més subliminals, perquè mira que en sabies, eh?......

    Fa molt i molt que no ets per aquí i m'agradaria saber si estàs bé i si penses tornar a escriure algun dia. Has de pensar que som molts els que no ens cansarem d'esperar...

    Encara que no escriguis de moment, seria molt i molt feliç de rebre algun "tam-tam" teu... Rep la meva sincera abraçada!

  • Melcior | 14-01-2007

    les persones,politics o no, s'han de guanyar la gent amb descalificacions dels adversaris, el autor queda descalificat al acte.
    Endavant.

  • Sensibilitat[Ofensiu]
    Helena16 | 21-10-2006

    Tens raó gypsy, jo tan parlar de sensibilitat i defenso aquest bodrio de dvd que és el mal gust fet plàstic; en realitat no el defenso senzillament volia dir que clarifica la reedició segura del tripartit i a tots els polítics els veig coses bones i dolentes, simplement intento votar el què és millor pel país des del meu punt de vista, haig de dir que encara formo part dels indecisos......

  • holaaa![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 21-10-2006 | Valoració: 10

    Doncs mira, m'han agradat les dues teves (o teves dues...) reflexions: la primera per encertada (almenys al meu parer), i la segona també però amb un matís: no crec que ens baralléssim! si no, demostraríem molt poca "intel·ligència"...

    Està bé que algú parli d'altres coses, que faci una altra mena de relats... ;)
    Petons!

  • Estic d'acord amb tu[Ofensiu]
    gypsy | 21-10-2006

    lo del video és barroer i el més allunyat del fairplay que haurien de exhibir els polítics, que la diplomàcia i la bona educació estan per quelcom.
    Si no no cal molestar-se en educar els nostres fills, quan després veus que TOT val.

    Una autèntica decepció, sense entrar en el contingut del dvd. Les formes són importants, en una casa, en una escola i naturalment al carrer i en la política.


    petons i gràcies per llançar la reflexió!

    gypsy

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de BARBABLAVA

BARBABLAVA

42 Relats

326 Comentaris

77358 Lectures

Valoració de l'autor: 9.65

Biografia:
He perdut l'ahir
en allò fugaç de la memòria.
I ara em llepo les ferides
sense saber d'on provenen.
He perdut l'equilibri entre passat i futur
i la memòria a llarg plaç
i les aspiracions llunyanes...
I ara, visc només
en aquest present tant emocionant
que m'esgarrapa
i és un goig sentir la seva urpada
esquinçant-me la pell
mai prou colrada.