SE'LS HA GIRAT FEINA AQUEST MATÍ

Un relat de: Sebastià Climent

M’he passat mig matí comprant flors. No és normal. Però és que el dia d’avui tampoc no ha estat un dia normal. A primera hora he anat a la floristeria a fer tres encàrrecs: El primer, la confecció d’un ram ben lluït per a una amiga meva que acaba de ser mare. O que tot just comença a ser-ho. Els he deixat una tarja meva i el nom de la destinatària i les dades on havien de lliurar el ram. M’han assegurat que abans d’una hora ja el tindria.

Serà llavors que hi aniré a fer la visita protocol•lària: donar l’enhorabona, saber quan ha pesat, quina llargària te, si el part ha estat ràpid i si tot ha anat be, si ha sortit a la mare o al pare oficial, és clar, o quines cames més molsudetes, o que n’és de maco o maca... Ximpleries! Al meu parer, totes les criatures al néixer, són desproporcionades i estèticament lletges. Vés, com han de ser, si s’han d’acabar de fer. Però això no es pots dir, no queda bé.

Enllestida la qüestió del ram, el segon encàrrec: una corona mortuòria. No pas per caprici, naturalment. M’ho han encomanat els de la empresa, per a un treballador que ha plegat abans d’hora. A quarts d’una és el seu enterrament. Els he dit el que hi havien de posar a les cintes, de fet el que s’hi posa sempre, i que la portessin al tanatori amb antel.lació suficient a l’acte de comiat previst.

I, encara, un tercer encàrrec: El d’un amic meu de tota la vida que a dos quarts de sis de la tarda, ha de ser al jutjat. Diu que hi va voluntàriament, però va a casar-se pel civil. El pobre estava ben atabalat, no sé si per haver d’anar al jutjat o pel casori, i m’havia encomanat que me’n cuidés de la toia de la núvia. He donat les dades d’on ho havien de portar, entre les dues i les tres de la tarda. Més dades, més flors. M’han assegurat que no hi haurà cap problema.

Tres encàrrecs que resumeixen la vida: naixement, creixement i mort. I per mitjà de les flors, sempre presents, expressem el nostre missatge emocional de d’alegria o de tristor, segons s’escaigui a cada circumstància. Com deia abans, avui no ha estat un dia normal... A mi se m’ha buidat la butxaca, i a la floristeria se’ls ha girat feina aquest matí.

Comentaris

  • MUSIcalia[Ofensiu]
    MUSIcalia | 22-04-2014

    Molt precís i ben explicat. Realment les flors sempre han estat un motiu d'enllaç i d'afecte per i entre les persones.

l´Autor

Foto de perfil de Sebastià Climent

Sebastià Climent

173 Relats

313 Comentaris

140531 Lectures

Valoració de l'autor: 9.82

Biografia:
Nascut a Castellbell i el Vilar, comarca del Bages, però fa anys que resideixo a Lleida.


sebastiacliment@gmail.com