SECRETS

Un relat de: Rubba Bertanero

Coneixia el poble com el palmell de la seva mà, i aquestes eren les seves fronteres. Per això, el dia que va arribar un nou veí al poble ho va celebrar com un dia de festa. De seguida va comprobar que no era un més com tots els altres, ell era una persona educada, culte, de maneres dolces i parla reconfortant. Ella sempre aprofitava les estones lliures per a fer-hi una xerrada, i les estones van acabar sent hores, i les hores cada cop es feien més llargues, i cada cop més sentides. I la seva vida de casada havia passat del gris monòton al rosa de la il.lusió, i pensava que a ell li havia passat el mateix. Van adonar-se d´aquell sentiment que els poseïa, i van prendre la decisió….fugirien.
Per ells va ser com encendre la llum verda de les seves vides….pel poble va ser una gran pèrdua, el mateix havien perdut la dona de l´alcalde i el mossèn de la rectoria.

Comentaris

  • Molt bo[Ofensiu]
    Encarna Romero | 26-02-2014 | Valoració: 9

    Molt interessant el final. Una abraçada...

  • secrets descoberts[Ofensiu]
    Rubba Bertanero | 23-02-2014

    Hola Ferran,

    Doncs si, en l´ultim paràgraf s´ha "perdut" el mot dia......pot ser que amb les presses del relat i la fugida dels protagonistes es perdés pel camí.

    En el que comentes de desvelar l´autoria dels dos protagonistes: vaig pensar que era la manera de connectar amb el títol del microrelat, parla de secrets a un poble, que queden desvelats al final. Un final que dóna peu al lector a imaginar com pot continuar la història, que vaig concebre breu per donar-li un tó fresc i de certa intensitat, com acostumen a ésser les històries de secrets i d´estimats.

    Gràcies pels teus comentaris. Salutacions.

  • tinc dubtes[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 22-02-2014

    Primer:
    no vols dir que falta una paraula en l'últim paràgraf?

    Segon:
    Cal dir qui són els qui s'han fugat?

    Ho dic, perquè fins a "fugirien" m'ha semblat un relat genial, però tinc aquests dubtes i això em rebaixen el nivell narratiu.

    Sóc una mica rondinaire, això sí.

    I lo del final ho dic perquè sembla la veu del narrador que opina en dir qui són els fugats i que tot plegat converteixen una història que promet molt en una anècdota popular.

    També pot ser que no he entès el final... que ja podria ser.

    Bona sort!!

    Ferran

  • mar - montse assens | 11-02-2014

    un relat curt i precís, molt tendre i ben portat, i amb un final sorprenent. Genial!

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43625 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com