Riverside Speedway

Un relat de: subal

Els núvols opacs de la tarda rebotíen la contaminació lumínica i donaven a la ciutat un aspecte txernovilià i somort.
Les coses perdíen les seves formes i es tornaven fosques, del color d' una taronja podrida.

La Diagonal se' m presentava com un magma d' activitat febril, un riu caudalós infestat de vectors lumínics que dibuixaven línies rojes i blanques en direccions contraposades.

De sobte, una ombra obscura clavada a l'asfalt com una estaca. Un cop sec i l'ombra surt disparada cap enrera a una velocitat igual a la del tot-terreny familiar col.lidit.
A l'alçada màxima de la seva trajectòria, la silueta és manté ingràvida un instant i es dibuixa perfectament negra en contraposició a l'eixam de bombetes verdes i grogues que il·luminen la façana d'un centre comercial.

El pes mort rebota contra l'asfalt un, dos, tres cops. La corrent lumínica de color blanc s'atura bruscament. La corrent vermella no.

Comentaris

  • Relats[Ofensiu]
    pèrdix | 27-01-2005

    que se t'enganxen a la sola de la sabata.... Relats i imatges.
    "La corrent lumínica de color blanc s'atura bruscament. La corrent vermella no".

    Aquesta imatge la tinc enganxada fa temps.

    Aquest Nadal vaig anar de viatge amb avió. Arribant a Barcelona, des de l'aire, vaig veure les files de llums vermelles dels cotxes, en els carrers de pujada, i les blanques en els de baixada.
    "Mira, sembla el relat d'en Subal", vaig pensar.

    Apa, que vagi bé

  • riverside[Ofensiu]
    donablanca | 25-01-2005

    al primer cop no l'he entès.l'he llegit a crre-cuita.
    al segón si,
    i aixó és el que m'ha agradat.
    haver-lo de llegir dos cops

  • carai..[Ofensiu]
    Tiamat | 11-01-2005

    m'ha agradat. M'haig de pensar amb calma perquè, però m'ha agradat.
    Potser pel fet d'explicar d'una manera tan "tècnica" (és que tampoc en diria tècnica.. ara no trobo l'expressió) una cosa com aquesta.. i que s'entengui tan bé.

    Bé, el cas és que de fet, el comentari era per uns que tu m'has deixat en un parell de poesies de la Leanan (va ser una època meva que em va donar per escriure sota un altre nick, però ara n'he perdut la contrasenya i tot..). Res, et faig memòria, en un en concret em dius que haig de madurar, i jo també ho crec, si en tinc per aprendre! de fet fa poquíssim que escric poesia, ben bé des que he entrat a aquesta web, que tampoc fa tant, mig any potser, i clar, vaig aprenent, mica en mica. Per això, com que em recomanes una autora, voldria preguntar-te si té alguna cosa publicada que pugui llegir, o on ho podria trobar.. L'autora que m'has dit (continuo fent memòria) es diu Núria Martínez Vernis.

    Moltes gràcies per tot, una abraçada!

    Tiamat/Leanan